E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğalar küçük hisseleri terk mi ediyor?---

Boğalar küçük hisseleri terk mi ediyor?

Boğalar küçük hisseleri terk mi ediyor?
15 Nisan 2021 - 10:48 borsagundem.com

ABD borsalarında devam eden boğa piyasasında, pandemide büyük sermayeli teknoloji şirketleri liderliğinin ardından, ekonomik toparlanmadan fayda görmesi beklenen küçük sermayeli hisseler öne çıkmıştı. Küçük sermayeli hisselerin yükselişi sona mı eriyor?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 endeksi yeni bir rekor kırarak 4,141 seviyesine ulaştı. Endeks güçlü bir boğa piyasasını sürdürüyor.

Teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite ise salı günü liderliği ele aldı, ancak ilerlemesi %1,05 seviyesinde kaldı. Endeks şimdi şubat ayındaki zirvesinden yalnızca %2 uzaklıkta.

Yatırımcılar için karışık seyirde geçen bir süreç yaşanıyor. Dow Jones Industrial Average endeksi düşüşle geçen ikinci gününü yaşadı ancak orta vadede boğa piyasası algısını sürdürüyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, küçük sermayeli hisselerin ölçütü kabul edilen Russell 2000 endeksi de düşüş göstererek, orta vadede ayı piyasası algısına dikkat çekti. Endeks 30 günlük hareket ortalamasının altında işlem görüyor.

ABD borsasının önde gelen dört hisse endeksi de boğa piyasası sinyalleri vermeye devam ederken Bitcoin ve Ethereum, kripto para borsası Coinbase’in tarihi halka arzının ardından güçleniyor. İki kripto parada da tüm zamanların en yüksek seviyeleri görüldü. Bununla birlikte dolar %0,36’lık bir düşüş gösterdi ve 30 günlük hareket ortalamasının altına indi.

See It Market’ın haberine göre, dolardaki zayıflık ise altın ve petrol gibi emtiaların yükselişini tetikledi. Altın yapıcı bir fiyat aksiyonu oluşturmaya devam ediyor. Değerli metal şimdi 30 günlük hareket ortalamasının üzerinde işlem görüyor ve boğa piyasası sinyallerini sürdürüyor.

Korona virüs pandemisi sürecinde zarar alan ve ekonomik toparlanmayla birlikte yükselişe geçmesi beklenen enerji sektörü ise, orta vadede güçlü ayı piyasası sinyalleri veren tek sektör.

Bankalar bugün de yüksek performans gösterebilir

 

Öne çıkan sektör ve seviyeler

 

Pozitif ayrışmaya yüksek hacim eşlik etmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)