E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının yolu likidite artışı---

Boğa piyasasının yolu likidite artışı

Boğa piyasasının yolu likidite artışı
12 Ağustos 2020 - 12:25 borsagundem.com

ABD borsalarında izlenen boğa piyasası yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor. Bu boğa piyasasının oluşmasındaki en büyük etkense FED’in daha önce görülmemiş miktarda doları piyasanın kullanımına sunması

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanada merkezli finans şirketi Canaccord Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer, küresel piyasalarda likiditeye eşi görülmemiş erişimin yeni bir boğa piyasasını yönlendiren en önemli bileşen olduğuna inanıyor.

Baş stratejistin CNBC’ye verdiği röportajda küresel piyasalardaki bugüne kadar görülmemiş likidite girişini gösteren grafik öne çıktı.

Dwyer röportajında, “Grafiğin bize gösterdiğinin basitçe terimlerle anlatımı paraya kolayca ulaşım. Bu sizin yarın bankaya giderek parayla çıkabilmeniz gibi bir şey. Grafik ekonomik büyüme için ihtiyaç olan karşısında var olan para miktarını ifade ediyor” dedi.

Yıllara göre ekonomik büyüme sağlamak için ulaşılabilir likidite

ABD borsaları geçtiğimiz güne hızlı bir başlangıç yapsa da Joe Biden’ın başkan yardımcılığı için Kamala Harris ile birlikte yürüyeceğini açıklamasıyla bir saat içinde endeksler eksiye döndü. Rekor parolasıyla güne başlayan S&P 500 endeksi 7 gün süren art arda yükselişini durdurdu. Endeks tüm zamanların en yüksek seviyedeki kapanışından %2 uzakta günü tamamladı. Fakat Wall Street’teki bu görünüm Dwyer’ın boğa piyasası görünümünü değiştirmiyor.

Dwyer, "Likiditenin kullanılabilirliği görüldüğü ve küresel iyileşmede dayanak noktası tarihin en zayıf seviyelerinde senkronize olduğu sürece zayıflık korkulacak ya da satılacak değil satın alınacak bir şey haline geliyor” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist küresel finans krizi sonrasında başlayan 10 yıllık boğa piyasası ile şu anki ekonomik ortamı karşılaştırdı. Dwyer, “ABD Merkez Bankası (FED) bir kez parasal genişleme musluğunu açtığında ve mali politikalar ekonomiyi desteklediğinde 2009 yılında tıpkı şu anda olduğu gibi aşırı likidite oluşmuştu. Birçok insanın sıklıkla unuttuğu şey paraya ihtiyaç olduğunda ve paraya limitli bir ulaşım olduğunda ekonominin ya da borsaların bir sorun içerisinde olduğu” ifadelerine yer verdi.

Hisselerdeki rotasyon kâr fırsatı mı?

Dwyer’a göre muazzam miktarda para ABD piyasasını filtrelemeye devam edecek. Baş stratejist büyük sermayeli şirket ve evde çalışmaya uygun şirket hisselerinden ekonomik olarak daha hassas olan şirket hisselerine olan dönüşten yararlandığını röportajında belirtti.

Dwyer, "Küresel ekonominin tarihi zayıflıktan kopmaya başladığı anda ekonomik sistemde yüzen para miktarı, gerçekten de ilgi çekici bir hikaye. Bu hikayenin cazibesi ise sadece önümüzdeki 15 dakika veya 15 gün için değil, önümüzdeki 15 ay ve birkaç yıl için geçerli olacaktır" dedi.

JP Morgan: Yaşlılar altına gençler Bitcoin'e yatırım yapıyor

 

Altın düşüşün ardından yeniden ralli yapacak mı?

 

İngiltere ekonomisi'nde ikinci çeyrekte rekor küçülme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)