E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının görülmeyen işareti---

Boğa piyasasının görülmeyen işareti

Boğa piyasasının görülmeyen işareti
23 Şubat 2021 - 12:26 borsagundem.com

Boğa piyasasının en iyi işaretlerinden biri bir kez daha görmezden geliniyor. Son dönemde balon endişeleri yükselirken, borsa çöküşü beklentileri ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boğa piyasasının en iyi işaretlerinden biri göz ardı ediliyor. Bu işaret ise borsalarda çöküşün yaklaştığına yönelik inanç. Bu gösterge oldukça güvenilir: Özellikle de rahatsız edecek kadar sık tekrarlandığında. Bugün sık tekrar edilen bu inancın temelinde, “aşırı değerlenmiş hisseler”, “çılgın aç gözlü yatırımcılar” ve “balon” endişeleri yer alıyor.

Boğa piyasasının en güçlü göstergelerinden olan borsa çöküşü beklentisinin en iyi örneklerinden biri Bloomberg’de yayınlanan “Balon uyarıları görmezden geliniyor” başlıklı yazı oldu. Yazıda benzer şekilde ayı piyasası taraftarı yatırım uzmanlarının açıklamaları seçilerek kullanıldı.

Bununla birlikte borsalarda herkesin alım yapmaya yönelmesi, ayı piyasası taraftarı kimsenin bulunmadığına yoruldu. Ancak ayı piyasası taraftarları ve balon uyarısında bulunan oldukça fazla kişi var.

Eğer gerçekten önemsenmeyen bir boğa piyasasının içinde olsaydık, karşımıza çıkan haberler heyecanlı okuyuculara hisse yatırımını övüyor olurdu ve balon uyarılarıyla dolu haberler olmazdı.

Nadir bir boğa

Bununla birlikte zaman zaman, gelecek trendleri doğru tespit etmeyi başaranlar da oluyor. Barrons’da yer alan “Boğa piyasası düşüş sinyalleri vermiyor” başlıklı yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

“Geçtiğimiz haftanın ekonomik verileri çoğunlukla piyasaların hızlı bir toparlanmanın yolda olduğuna yönelik inancının altını çizdi. Döngüsel hisseler yükseldi, tahviller düştü ve yatırımcılar borsalarda daha yüksek getiriler için ellerini ovuşturmaya başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Atlanta şubesinin tahminleri ilk çeyrekte gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesinin %9,5 seviyesinde olacağını gösteriyor. Bu tahmin yalnızca 10 gün önce %5’in altındaydı ve 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin yaratacağı canlandırmanın öncesinde gerçekleşti.”

Bu görüşe göre, borsalar aşırı değerlenmiş olmamakla birlikte, temeldeki büyüme vites yükseltiyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönem, yatırımcıların kenarda beklemesi için doğru zaman değil.

Milyarder yatırımcıdan balon uyarısı

 

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini: Bitcoin fiyatını manipülasyon yükseltiyor

 

Açığa satışçılar yeni strateji arayışında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)