E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının bedeli ağır olacak---

Boğa piyasasının bedeli ağır olacak

Boğa piyasasının bedeli ağır olacak
18 Eylül 2020 - 10:11 borsagundem.com

ABD borsalarında 2021 yılı için boğa piyasası beklentileri devam ediyor. Ancak borsadaki iyileşme başta işsizlik ve tüketici harcamaları olmak üzere ABD ekonomisini olumsuz yönde etkileyecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar 2021 yılında istikrara kavuşabilir. Fakat korona virüsün oluşturduğu iş piyasasındaki dengesizliğin kalıcı etkisi olacağına ilişkin görünüm yatırım çevrelerini endişelendiriyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi River Front Investment Group’un Küresel Sabit Gelirler Birimi Baş Yatırım Yetkilisi Kevin Nicholson 2021’nin ilk aylarında borsaların stabil hale gelerek yükseleceğini öngörüyor. Ancak 7 milyar dolarlık varlığı yöneten yatırım uzmanı bu yükselişin iş piyasasında faturasının ağır olacağı konusunda uyarıyor.

Nickholson CNBC’ye verdiği röportajda, “Şirketler kendi işletmelerinin doğru boyutlarına ulaşıyorlar. Bu durum ekonomi ile borsalar arasında uyumsuzluğa yol açacak” ifadelerinde bulundu.

Yatırım uzmanına göre kovid-19 nedeniyle tüketici harcamaları olumsuz yönde etkilenecek ve ekonomik iyileşme süreci için ciddi bir gerilemeye yol açacak. Nicholson, “İşlerinden çıkarılan personellerin büyük bir çoğunluğu tekrar işlerine dönemeyecek” sözlerine yer vererek işten çıkarılan bireylerin kalıcı olarak işsiz olacağını vurguluyor.

Nicholson bu durumun ilk işaretlerinin halihazırda Citigroup ve Wells Fargo’daki işten çıkarma duyurularında gerçekleştiğini belirtiyor. Yatırım uzmanına göre salgın sırasında işçi çıkarmama vaatleri ortaya koyan şirketlerin büyük çoğunluğu karlılığa odaklanmaya doğru ilerleyecek.

Yıl boyunca volatilite endeksinin dalgalı bir seyir izleyeceğini bekleyen Nicholson’ın S&P 500 için yıl sonu tahmin aralığı 3.400 ile 3.450 puan civarında. Endeks geçtiğimiz gün %6’dan fazla yükselerek 3.357 puanda kapandı.

Teknoloji hisselerinden kaçış zamanı

Yatırım uzmanı teknoloji hisselerinde ciddi dalgalanmalar olmasını bekliyor. Nicholson, “23 Mart dibinden Ağustos’un sonuna kadar teknoloji hisseleri %80 oranında arttı. Bu nedenle benzeri bir geri çekilme olmasını bekliyoruz. Piyasanın geri kalanı teknoloji hisseleri kadar değerlenmiş durumda değil” ifadelerini kullandı.

Nicholson’ın stratejisi yılın kazanan hisselerinden ağırlığı azaltmak ve enerji ve finans hisseleri gibi ekonomik açıdan daha hassas hisselere kademeli olarak yatırımı arttırmak şeklinde. Yatırım uzmanı, “Teknoloji yatırımlarınızı kesmek isteyebilirsiniz. Teknoloji muazzam bir yıl geçirdiği için bir miktar kâr elde edin. Bu kârın bir kısmını portföyünüze daha fazla döngüsellik katmak için kullanabilirsiniz” sözlerine yer verdi.

Fed açıklaması sonrası borsalarda düşüş

 

Piyasalarda zayıflık sürüyor

 

Küresel piyasalar veri odaklı bir seyir izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS18 Eylül 2020 10:31

    BIRAKIN BU ECNEBİ BORSALARINI. BİZİM TL MİZ NE OLACAK DÖVİZ'E DİKKAT ARALIKSIZ YÜKSELİYOR.ALDIĞIMIZ MAAŞLAR KAĞIT OLUYOR.ALIM GÜCÜ BİTTİ GİBİ

  • Vatandaş19 Eylül 2020 04:53

    Tamamen dış güç olayı, bunların hiç suçu yok.