E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası yatırımcısı Nasdaq’ta düzeltme bekliyor---

Boğa piyasası yatırımcısı Nasdaq’ta düzeltme bekliyor

Boğa piyasası yatırımcısı Nasdaq’ta düzeltme bekliyor
11 Eylül 2020 - 14:43 borsagundem.com

Boğa piyasası teknoloji yatırımcısı, Nasdaq’ta %20 oranında düzeltme görülmeden büyük hamleler yapmayacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji yatırımcısı Paul Meeks, Nasdaq’ın rekor yükselişinden sonra büyük hamleler yapmak için %20’lik bir düşüş bekliyor.

1990’ların sonunda dünyanın en büyük teknoloji fonunu yönetmesiyle bilinen Meeks, teknoloji hisselerinin, bu ay görülen düzeltmeye rağmen, şu an hala çok pahalı olduğunu söyledi.

Independent Solutions Wealth Management’ın Portföy Yöneticisi, “teknoloji hisseleri konusunda boğa piyasasından yanayım” açıklamasında bulundu. “Buna ek olarak, tek endişem değerlemeler. Ve bu büyük bir endişe” dedi.

20 Mart tarihinden bu yana en kötü haftasına doğru yol alan Nasdaq’ta, Meeks’e göre yıl sonuna kadar bir satış dalgası daha görülebilir. Nasdaq’ta görülecek olan satış dalgasında, popüler büyük sermayeli şirketlerin hisseleri daha da değer kaybedebilir.

Meeks ABD ve Çin arasındaki çekişmeli ilişkinin, yeni bir satış dalgası için potansiyel bir tetikleyici olabileceğini söyledi. ABD başkanlık seçimleri konusunda yükselen tansiyon da Meeks’in teknoloji sektörüne yönelik endişelerini arttıran bir faktör.

Meeks, “insanlar teknolojinin tedarik zincirinin bu iki ülke arasındaki ağda bulunduğunu fark etmiyorlar. Bu iki ülke asla birbirinden ayrılamaz” dedi.

Yatırımcının yeni temkinli tavrı, yalnızca birkaç ay önceki görüşlerinden keskin bir ayrılışa işaret ediyor. Haziran ayının ilk aylarında Meeks, teknoloji sektörü hisseleriyle ilgili olarak tüm zamanların rekorunu kırmanın eşiğinde, güvenli bir liman tanımlamasında bulunmuştu.

Ancak şimdilerde, Apple için uzun vadede ayı piyasası diyor ve iPhone üreticisinin birçok zorlukla yüz yüze kaldığını söylüyor. Meeks Apple hisselerinin fiyatlarının çok yıllı büyüme beklentilerini keskin bir şekilde ıskaladığını düşünüyor.

Meeks Apple hisseleriyle ilgili olarak “birkaç hafta önce gerçekten çok pahalıydı” dedi.

Uzman teknoloji yatırımcısı, teknoloji volatilitesinin sabit kalacağını düşünüyor ve bu yıl Nasdaq’ın ayı piyasası alanına girme ihtimalinin yarı yarıya olduğunu söylüyor.

Yine de teknoloji hisseleriyle ilgili uzun yıllar sürecek boğa piyasası beklentisinden vazgeçmiyor.

“Korona virüs öncesi, korona virüs esnasındaki ve korona virüsten çıkarkenki temel veriler, S&P 500’ü oluşturan diğer on sektörden çok daha üstün olacak” dedi.

Nasdaq, Dubai Altın Borsası'na teknoloji ortağı oldu

 

Nasdaq kritik eşiği aştı

 

Teknoloji hisselerinden kaçış yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)