E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası tuzak mı---

Boğa piyasası tuzak mı

Boğa piyasası tuzak mı
27 Mart 2020 - 14:46 borsagundem.com

Wall Street'teki 3 gün art arda gelen yükselişlerle Dow Jones haftalar sonrasında tekrar boğa piyasası diyor. Fakat yatırımcılar tedbirli davranmak gerektiği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street korona virüs salgınının ortasında 3 gün üst üste gelen yükselişlerle ortaya çıkan boğa piyasasını tartışıyor. Fakat borsa çalışanları piyasalardaki bu yükselişin bir tuzak olabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. New York merkezli işletme bankası BNY Mellon’ın döviz ve makro ekonomi stratejisti John Velis de piyasaların dibe ulaştığı konusunda ikna olmuş değil.

Piyasaların ABD Merkez Bankası (FED) ve Federal Hükümet tarafından alınan önlemlerle hızlı toparlandığını kabul eden Velis bununla birlikte halen en kötüsünü görmediklerini ifade ediyor. “Amerika Birleşik Devletleri’nde Kovid-19 vakalarının sayısı halen artıyor ve biz henüz eğrinin zirvesine yakın değiliz. Gerçekten de kamu sağlığı cephesinde en kötüsünün henüz gelmediği söylenebilir ve bu durum işyerlerinin ve çalışanların, bununla birlikte piyasaların, canını daha fazla acıtabilir.”

Yatırım danışmanlığı şirketi Advisor Shares’ın fon yöneticisi Eddy Elfenbein benzer bir uyarda bulunuyor. “Üç gündür piyasalar iyi gitse de ayı piyasasının tekrar saldırıp bütün getirileri geri alması çok büyük bir olasılık.” Piyasa volatilitesinin yüksekliğine ve S&P 500’ün ortalama 50 ve 200 günlük hareketlerinin ortalamanın altında olmasına dikkat çeken Elfenbein, “Ayı piyasası dipleri genellikle sessizdir ve ne olduğunu anlayabilmek için bir miktar zaman geçmesi gerekir” ifadelerinde bulunuyor.

Yatırıma başlamak için bugünden daha iyi bir zaman olamaz

 

Yeni bir düşüş sonrası boğa piyasası

 

Korona virüsün tam ortasında boğa piyasası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral27 Mart 2020 21:58

    Şimdi ucuzdan alacaksin,Virus bittiginde hisseleri satacaksin. Herkes alirken satacaksin, satarken alacaksin. Cok sukur iyi kazaniyoruz Pegasus Tspor sattim IHGYO TEKTU HALKBANK aldim dipteler beklentileri hikayeleri var her zaman beklentisi olana yoneleceksin YTD.

  • ?27 Mart 2020 21:00

    Kelle paça çorbası gibi mi?

  • *** ? ***27 Mart 2020 17:47

    bence bizim borsaya bir şey olmaz başımızda dünya nın en güçlü lideri RTE ve BAHÇELİ var.korkmayın ve hisse senetlerinizi asla kaptırmayın derim.

  • TSCL27 Mart 2020 17:34

    10 gündür her gün yazıyorum bu ara artışlar tuzak sakın gitmeyin paranızı alırlar diye hala 3-5 kuruş kazanacağınız diye borsaya giriyorlar. Kazanacağınız paranın yanında aldığınız risk değer mi. Avrupa hayat durmuş her gün 1500 den fazla insan ölüyor ABD desen o da aynısı virüs hızla yayılıyor. Millet hala hisse alıyor

  • ALİ27 Mart 2020 17:20

    Virüs bitmediği müddetçe ayı piyasası

  • Ayıptır27 Mart 2020 17:09

    Önce gazladınız boğa diye Boynuzlar bize kaçtı Şimdide tuzak diyorsunuz.

  • kaktust27 Mart 2020 17:03

    bu tuzaga dün bende düştüm,biraz zararlada olsa sabah erken satış yaptım..YTD

  • Tam komedi27 Mart 2020 15:26

    Birileri yaşananları ve insanların maruz kaldığı tehlikenin farkında değil ! Fed para basınca bizde yararlanırız düşüncesi hata !  Adamlar kendi insanlarını , şirketlerini ticaretini korumak için para basıyor , dünyayı kurtarmak için değil !  Bizde ise iktidar işi bankaların üzerine atmış vaziyette ! ya bankalar ne yapabilir ? Halkın ödemelerini bile faizle öteleme derdindeler !!!!  Acilen önlem alınmalı ve acil tüketim maddelerinin üretimini devlet üslenmeli ve vatandaşın ödemeleri durdurulmalı !!! 

  • Yorum27 Mart 2020 15:00

    Niye maske ücretsiz olsun alışveriş yapana maske hediye olsun

  • Yorum27 Mart 2020 15:47

    Yanlış olmuş Bi alttaki haberi okurken msj yazayım dedim karışmış özür dilerim

  • Selcuk ata27 Mart 2020 15:11

    Bu haberle bu yorum ne alaka