E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBoğa piyasası geri mi dönüyor---

Boğa piyasası geri mi dönüyor

Boğa piyasası geri mi dönüyor
27 Nisan 2021 - 09:35 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin teknik görünümü inceleniyor

Dün BIST-100 endeksi %2,14 yükseliş kaydederek 1.374 seviyesine kadar yükseldi. Hafta sonu yaşanan siyasi gelişmelere paralel haftaya düşüşle başlamasına rağmen tepki alımlarıyla 1.400 eşiğine doğru tekrardan yola çıktı. Dolar/TL’nin 8,50’ye kadar yükseldiği haftanın ilk işlem gününde kur
8,30’a kadar geriledi, bugünün seansına da 8,27’den giriş yapıyor. Geçtiğimiz haftalardaki sürekli düşüş trendinden çıkan Borsa İstanbul’da boğa piyasasasının geri geldiğini teyit etmemiz adına 1.383 ve 1.400 seviyelerinin aşılmasını takip edeceğiz. Dünün momentumunun bugün de devam etmesini bekliyoruz. Gün içerisinde takip edilecek veri akışı bulunmamakta.

Veri takvimi
12:00 Türkiye 2.Çeyrek REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi
12:00 Türkiye 2.Çeyrek REIDIN Gayrimenkul Fiyat Beklenti Endeksi
16:00 ABD Şubat S&P Case Shiller Ulusal Konut Fiyatları(Aylık)

Endeks dipten dönüş sinyalleri üretiyor. RSI ve MACD göstergeleri günlük periyotta geçtiğimiz Cuma gününden başlayan bir yükseliş trendini işaret ediyor. Düşüş baskısından uzaklaşmak ve düşüş trendinin sona ermesi adına 1.400 seviyesinin aşılmasını beklemek gerekmekte. Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşte 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kalmasıyla birlikte endeks sert ve uzun soluklu bir ayı piyasasından kurtulmuş oldu. 22 Mart haftasından sonra 200 günlük hareketli ortalamanın ikinci kere çalıştığı görüldü.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2021

Berkosan ve Matriks sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)