E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası 4 yıl daha sürebilir---

Boğa piyasası 4 yıl daha sürebilir

Boğa piyasası 4 yıl daha sürebilir
30 Kasım 2020 - 15:37 borsagundem.com

Küresel borsalar tarihin en az sevilen boğa piyasasına şahit oluyor. Parası olan yatırımcılar köşede beklerken S&P 500 yıl sonunda 4.000 puana ulaşabilir. Üstelik boğa piyasası uzmanı Jeff Saut bu yükselişin 4 yıl daha sürmesini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük boğa piyasası uzmanlarından birisi borsalarda sert bir yükseliş bekliyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Capital Wealth Planning’in piyasa analizinden sorumlu isim Jeff Saut S&P 500’un yıl sonu öncesinde 4.000 puana ulaşarak cuma günü kapanıştan %10, 23 Mart dibindense %83 oranında yükseleceğini öngörüyor.

CNBC’ye verdiği röportajda Saut, “Bilançolar çoğu insanın tahmin ettiğinden daha iyi gelmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 ve Dow Jones’un rekor seviyesine çıktığı borsa rallisini Saut “borsanın gördüğü en fazla nefret edilen boğa piyasası” olarak tanımlıyor. Borsa uzmanı, “Birçok bireysel yatırımcı ölümüne korkuyor ve köşelerinde fazlasıyla parayla bekliyor. Şükran Günü ile yeni yıl arasındaki en güçlü mevsimsel dönemde bu yatırımcılar yatırım yapmak zorunda kalacaklar” ifadelerine yer verdi.

Saut’a göre S&P 500’ün rekor rallisi 1949’la 1966 arası ve özelikle 1987 çöküşünü de içeren 1982’yle 2000 arası yakalanan çıkışlarla benzerlik taşıyor.

Borsa uzmanı, “Bu yıl %37, %38 oranında geri çekilme yaşadığımızda bazı ayı piyasası uzmanlarının çıkıp ‘ayı piyasasında’ olduğumuzu söylemesi ve görünüşe göre sürekli bir ayı piyasasının anlamını bilmemeleri bana oldukça ilginç geldi. 2009’un mart ayından bu yana borsanın birincil trendi yükseliş yönünde” sözlerini kaydetti.

Borsa uzmanı röportajında 1995 yılında yatırımcıların borsalara ilişkin çok az bir gücü kaldığını belirttiği zamanlarda bile S&P’nin direnç noktasına yüklendiğini ve endeksin 5 yıllık en güçlü rallisine ulaştığını sözlerine ekledi. Saut yakın zamanda çok sınırlı tehlike göründüğünden dolayı tarihin tekerrür edeceğine inanıyor.

Beş yıldan fazla süredir Wall Street’te olan Jeff Saut, “Borsanın en büyük riski Kuzey Kore’yle nükleer konusunda olduğu gibi bir jeopolitik olay olabilir. Listemde ikinci sırada Washington’ın yapacağı bir politika hatası olurdu. Fakat ikisinin de yakın zamanda gerçekleşeceğini görmüyorum” dedi.

Borsa uzmanı, “Bu noktada işlem hareketliliği yanlış. Bana kalırsa boğa piyasasında sürekli ticaret yapmak için en önemli şey hisse pozisyonunuzu değiştirmemektir. En azından dört yıl daha bu şekilde devam edeceğiz ve kimse buna inanmıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Bitcoin korona virüs devrimini kazanıyor

 

Ünlü ekonomistten hesaplaşma uyarısı

 

Pandeminin yükselmeyen hisselerinin rallisi başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)