E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası 3 yıl daha sürecek---

Boğa piyasası 3 yıl daha sürecek

Boğa piyasası 3 yıl daha sürecek
01 Eylül 2020 - 13:27 borsagundem.com

FED Başkanı geçtiğimiz hafta enflasyon hedefini açıklayarak piyasalara doping oldu. CFRA Baş Stratejisti Sam Stovall bu ortamda S&P 500’ün %30 yükselmesini bekliyor. Stovall’a göre boğa piyasası 3 yıl daha devam edecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell 27 Ağustos tarihli açıklamasıyla hisse senetleri yatırımcılarının borsaya daha fazla yatırım yapması konusunda yeşil ışık yaktı.

Powell yıllık Jackson Hole para politikası toplantı için yaptığı konuşmada enflasyonun %2’nin üzerine çıkarılması izin verileceğini açıkladı. Powell internet üzerinden yaptığı açıklamasında FED’in korona virüs konusundaki aldıkları ekonomik önlemleri özetledi. FED krizin ekonomik önlemleri gerektirdiği çöküş sürecinde faiz oranlarını sıfıra indirerek piyasaları desteklemiş; ekonominin güçlenmesi ve istihdam yaratılması için trilyonlarca dolarlık varlık alımı yapmıştı.

FED Başkanı’nın konuşmasındaki aşı umutları ve ekonomik geri dönüşe ilişkin ibareler S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin iki gün boyunca güçlü bir yükseliş elde etmesini sağladı.

New York merkezli yatırım danışmanlığı firması CFRA’nın Baş Yatırım Stratejisti Sam Stovall tarihi verilere dayanarak Şubat ve Mart ayları arasında oluşan ayı piyasasının ardından boğa piyasasının en azından üç yıl boyunca süreceğini ifade etti. Stovall bir modele göre, S&P 500’ün %30 yükseleceğini ve 2023’te 4.500 puan civarına ulaşacağını öngördü.

Otuz yılı aşkın süredir piyasa analistliği ve stratejistlik yapan Stovall iyimser projeksiyonlarının gelecekte V şeklinde ekonomik toparlanma gören firmasının ekonomistlerine dayandırıyor. Stovall CFRA ekonomistlerinin ABD %32,9 oranındaki ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla düşüşünü neredeyse tamı tamına tahmin ettiğini hatırlatıyor.

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor

 

Stovall, Marketwatch yazarı Howard Gold’la yaptığı röportajda düşük faiz oranlarının fiyatlamaları daha yüksek seviyeye çıkardığının altını çizdi. Baş stratejist, “S&P 500 bilançolarının Moody’s yatırım notu tahvil getirilerine oranı şu anki noktadan temelde %30 oranına yakın değer artışını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

CFRA 2021 yılı için, S&P 500 şirketlerinin bilançolarında %30’lık bir artış beklerken, orta büyüklükteki şirketlerin bilançolarında %45, düşük sermayeli şirketlerin bilançolarında ise iki katı büyüklüğünde bir genişleme öngörüyor.

Stovall beklentilerine ilişkin yorumlarında borsaların bu senenin ikinci yarısında ve 2021’in tamamında zorlu dönemi geride bırakıldığının altını çizdi. Buna karşın baş stratejist Amerikalıların reel ekonomi ile Wall Street arasındaki farkı anlamlandıramadıkları için onları hoş gördüğünü ifadelerine ekledi.

Milyarder Cooperman: Piyasalarda iyileşmenin üç tehdidi var

 

Salgın boğa piyasasını engelleyemeyecek

 

UBS: Korona virüs aşısı boğa piyasasını körüklüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)