E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa“Boğa döngüsü başlamak üzere”---

“Boğa döngüsü başlamak üzere”

“Boğa döngüsü başlamak üzere”
09 Aralık 2022 - 10:27 borsagundem.com

Wall Street’in neredeyse tamamı Fed’in faiz artırımlarıyla birlikte olası bir resesyon senaryosuna karşı tetikte. Ancak yine de piyasada Fed’den başka oyuncular da olduğu görüşü canlılığını koruyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda korku ve endişe hakim. Belirsizlik had safhada. Ekonomik verilerdeki ikircikli yapı Fed’in olası hamlelerinin öngörülebilirliğini zedeliyor. Yatırımcılar daha çok mu korkmaları yoksa rahatlamaları mı gerektiği konusunda kararsız.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasalardaki olumsuz atmosfere rağmen, geleceğe dair olumlu öngörüler de canlılığını koruyor. Bu görüşün ana dayanak noktasını ise ekonomideki yavaşlamanın belirginleşmesiyle birlikte Fed’in faiz artırımlarını sonlandırmak zorunda kalacağı oluşturuyor.

Yüzde 25 kazanç

Bloomberg’den Isabelle Lee, Lisa Abramowicz ve Jonathan Ferro’nun haberine göre, Wall Street'in neredeyse tamamının resesyona karşı tetikte olduğu bir zamanda, The Leuthold Group'tan Jim Paulsen, hisse senetlerinin gelecek yıl en az yüzde 25 oranında artmak üzere olduğunu söylüyor.

Leuthold Baş Yatırım Stratejisti, S&P 500'ün önümüzdeki 12 ayda 5.000 puana ulaşacağını tahmin ediyor. Bu, Bloomberg'in düzenli olarak anket yaptığı stratejistlerin verdiği herhangi bir yükseliş çağrısından çok daha fazlasına karşılık geliyor. Paulsen, Perşembe günü verdiği röportajda, yatırımcıların Amerikan Merkez Bankası’na (Fed) ve onun faiz artırımlarının sonuçlarına çok fazla odaklandığını söyledi ve ekonominin yavaşladığını ekledi.

Paulsen “Düşük seviyeler geldi ve sanırım yeni bir boğa piyasasına başlıyoruz” dedi. Paulsen, “Odadaki tek politika yönlendiricisi Fed değil. Başkaları da var ve bunların çoğu şimdiden gevşemeye başladı bile” şeklinde konuştu.

Faiz artırımlarının yakın zamanda tamamlanması gerekiyor

10 yıllık Hazine getirisi üç ayın en düşük seviyesi civarında seyrederken, ABD Doları zirveden aşağı yaklaşık yüzde 9 oranında düştü ve ipotek oranları üst üste dördüncü hafta düşerek Mayıs 2019'dan bu yana en uzun düşüş dönemini yaşamış oldu.

Fed'in enflasyonu azaltmak için faiz oranlarını 50 baz puan daha artırması bekleniyor. Ancak ekonomi rakamların da desteklediği şekilde yavaşlıyor. Paulsen, “Faiz artırımlarını çok yakında tamamlamaları gerekecek” diyor.

Resesyon aniden ortaya çıkar

Paulsen de, 2023 yılının başlarında S&P 500 Endeksi için düşüş öngörüyor, çünkü son ücret ve hizmet verileri, enflasyonist güçlerin ekonomiyi hâlâ kontrol altında tuttuğunu ve daha yüksek faiz oranları ihtimalini artırdığını gösteriyor.

Wall Street uzmanları ise önümüzdeki hafta yapılacak Fed politika toplantısı öncesinde alarm veriyor ve ABD ekonomisinin 2023'teki görünümünün iç karartıcı olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Goldman Sachs’tan David Solomon ve JPMorgan’dan Jamie Dimon'a kadar üst düzey banka CEO'ları yakın zamanda olası bir resesyona ilişkin korkutucu tahminlerini paylaşıyor.

Paulsen, “Bu ülkedeki CEO'ların resesyona gireceğimiz konusunda neredeyse yüzde 100 hemfikir oldukları bir zamanı hiç hatırlamıyorum. Ekonomik durgunluklar genellikle aniden ortaya çıkan ve piyasayı şaşırtan bir şeydir. Şu an öyle bir zamanda değiliz” şeklinde konuşuyor.

Ancak Paulsen, ABD'nin hala durgunluktan kaçınabileceğini düşündüğünü söylüyor. “Çok fazla karamsarlık var” diyen Paulsen, “Şimdiden çok fazla düşüş yaşandı ve bu olumlu bir sürpriz için kapıyı aralıyor. İnsanların yapması gereken tek şey ise yetişmek” şeklinde konuşuyor.

Wells Fargo, resesyon endişesini alevlendirdi

 

Borsalar resesyon öncesinde değil, resesyon esnasında düşüyor

 

Ünlü borsa uzmanı: Resesyon yıllar sürebilir

 

Deutsche Bank ve Goldman'dan resesyon tahmini

 

Borsalardaki satış dalgası, sıçrama habercisi olabilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)