E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA'dan çarpıcı ABD piyasası analizi: Ralli şimdiden çok ileri gitti---

BofA'dan çarpıcı ABD piyasası analizi: Ralli şimdiden çok ileri gitti

BofA'dan çarpıcı ABD piyasası analizi: Ralli şimdiden çok ileri gitti
03 Şubat 2023 - 13:43 borsagundem.com

BofA stratejistleri göre, ABD hisse senedi piyasasındaki ralli şimdiden çok ileri gitti. Stratejistlere göre, ABD ekonomisi yılın ilk altı ayında dirençli kalacak. 2023'ün ikinci yarısında daha derin bir durgunlukla karşı karşıya kalacak

Bank of America Corp (BofA) stratejistleri, ABD hisse senedi rallisinin şimdiden çok ileri gittiğini ve ekonomik büyüme yılın ikinci yarısında çökerse yatırımcıların acımasız düşüşlerle karşı karşıya kalacağını düşünüyor.

Michael Hartnett liderliğindeki bir ekip hazırladıkları notta "en sancılı işlem" her zaman "ertelenen kıyamettir" diye yazdı. Risk, enflasyonun önümüzdeki birkaç ay içinde tekrar alevlenmesi ve ABD ekonomisinin yılın ilk altı ayında dirençli kalmasının ardından 2023'ün ikinci yarısında daha derin bir durgunlukla karşı karşıya kalması şeklinde resmedildi.

EPFR Global verilerine atıfta bulunan nota göre, küresel hisse senedi fonlarına son dört haftada 44,7 milyar dolar giriş oldu. Hisse senetleri, 2023'ün başından bu yana enflasyonun soğuduğuna dair işaretler, Çin'in yeniden açılmasına ilişkin iyimserlik ve yavaşlayan ekonomilerin küresel merkez bankalarını faiz artırımlarını durdurmaya zorlayacağına dair umutlarla yükseldi.

Hartnett, yatırımcılara S&P 500'ü en son kapanışından %0,5 daha yüksek olan 4.200 puanın üzerine çıktığında satmaya başlamalarını tavsiye ediyor.

Birkaç stratejist Hartnett'in görüşünü paylaşıyor. Morgan Stanley'den Michael Wilson, hisse senedi rallisine akın eden yatırımcıların Federal Reserve'e doğrudan meydan okudukları için hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyledi. JPMorgan Chase & Co.'dan Marko Kolanovic, hisse senetlerinin yükseldiği ve bir "çarpışma"ya hazırlandığı bir dönemde ekonominin gerilemeye doğru gittiğini söyledi.

BofA anketine göre ABD piyasasında dip görülmedi

 

BofA'da Fed etkisi: Net faiz gelirinde rekor artış

 

BofA: Borsalardan çıkış ivmelendi

 

BofA: Hisse ve tahvillere para akışı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)