E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBofA: Türkiye'nin riskleri Merkez'i aşıyor---

BofA: Türkiye'nin riskleri Merkez'i aşıyor

BofA: Türkiye'nin riskleri Merkez'i aşıyor
21 Ağustos 2015 - 17:45 borsagundem.com

Bank of America, Türkiye'nin risklerinin Merkez Bankası'nın ulaşabileceğinin ötesinde olduğunu kaydetti

Bank of America (BofA) ekonomisti Türker Hamzaoğlu,Türkiye'nin risklerinin Merkez Bankası'nın ulaşabileceğinden ötede olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Bloomberg'in haberine göre Hamzaoğlu, e-posta raporunda, "Acil faiz artırımı için nefeslerimizi tutmuş değiliz. Türk varlıkları Merkez Bankası'nın para politikası ile ulaşabileceği durumda değil" dedi.
Raporda, "Yüksek faizler, siyasi görünümde ve güvenlik konusunda endişe verici kötüleşmenin durdurulmasına yardımcı olmayacak. Ancak bu Merkez Bankası'nın uzun zamandır geciktirdiği para politikasının normalleştirilmesi daha da bekletmesi gerektiği anlamına gelmiyor" denildi.
Türk Lirası'nın adil değerine yakın olduğunu ve zayıflığın muhtemelen politik bulutlar dağılana kadar süreceğini kaydeden Hamzaoğlu, "Siyasi gürültünün artan seviyesine rağmen, Türk yatırım durumundaki temel zayıflık makro temel göstergeler" değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)