E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Türk Lirası lehine sürpriz olabilir---

BofA: Türk Lirası lehine sürpriz olabilir

BofA: Türk Lirası lehine sürpriz olabilir
11 Şubat 2019 - 15:22 borsagundem.com

Bank of America raporunda Türk Lirası ve Türkiye tahvillerinin lehine sürpriz olabileceği ifade edildi

Bank of America (BofA) analistlerinin kaleme aldığı bir raporda “Mart sonu enflasyonuna kadar daha ortodoks bir politika setinin destekleneceği”, ancak sonrasının belirsiz olduğu belirtildi.

Piyasanın yıl sonuna kadar 600 baz puanın üzerinde faiz indirimi fiyatlamasıyla birlikte Merkez Bankası'nın lira için yurt içinde hala ana destekleyici olduğu belirtilen raporda, Türk Lirası ve Türkiye tahvillerinin lehine yönlü sürpriz olabileceği ifade edildi.

Vergi indirimlerinin geri alınması ve şirketlerin maliyetlerini fiyatlara yansıtma ihtimalinin enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği belirtilen BofA raporunda, ABD Hazinesi'nin tahvil satışlarının özel sektör tahvillerine yer bırakmama ihtimalinin bulunduğunun altı çizildi.

BofA, tasarruflar üzerindeki reel getiriler sıkıştıkça yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatındaki artışın hızlanabileceğini belirtti.

Enflasyon ile şirket bilançolarının kuyruk riskleri oluşturmayı sürdürdüğü ifade edilen raporda, TL'nin toleransının dolardaki ılımlı bir yükseliş karşısında bile düşük olabileceği vurgulandı. (Bloomberg News)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)