E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBofA Türk bankalarını hedef gösterdi---

BofA Türk bankalarını hedef gösterdi

BofA Türk bankalarını hedef gösterdi
07 Aralık 2020 - 13:26 borsagundem.com

Bank of Amerika, Türk bankacılık hisselerinde hedef fiyatı yükseltti. Sektöre ilişkin 2021 beklentileri raporunu açıklayan kurum gelecek yıl için Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nı hedef gösterdi

Bank of America'nın (BofA) küresel piyasalar araştırma biriminin hazırladığı Türk bankacılık sektörü raporunda 2021 yılının "geçiş ve bilanço optimizasyonu " olacağı öngörüldü.

Kredi büyümesindeki yavaşlama kaynaklı 2021'de gelirlerin baskı altında kalacağını belirten BofA raporu, kredi yavaşlaması sonrası net faiz marjı kısıtlamaları ve alım satım işlemlerinden sağlanan kazançlarda da normalleşme işaret ediyor.

Cansız büyüme ve geri ödemelerin ertelenmesine ilişkin önlemler tahsili gecikmiş alacaklarda (TGA) yükselişe neden olabilir. Yine de bankaların karşılıkları genel olarak önden yüklemeli olduğu için risk maliyetine yansıması o kadar şiddetli olmayabilir. Özsermaye kârlılığının 2021'de 1 puan civarında daralmasını, özel bankaların daha iyi sonuçlar açıklamasını bekliyoruz

Sermaye tamponları yüksek lan bankaların tercih edilerek ncelendiği raporda BofA'nın en beğendiği Türk bankaları öncelikle Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi oldu. Her üç bankanın hisselerinin de yüzde 30 yükseliş potansiyeline sahip olduğu belirtilirken, hedef fiyatlarda değişiklik olan bankalar şu şekilde:

- Akbank (#AKBNK) için "AL" tavsiyesi verirken, hedef 7.40 TL'den 8.20 TL'ye yükseltildi. Yüzde 33 yükseliş potansiyeli öngörülüyor.

- Garanti Bankası'nda (#GARAN) "AL" tavsiyesi ve hedef fiyat 10.30 TL'den 11.85 TL'ye revize edildi. Yüzde 30 oranında yukarı yönlü potansiyeli var denildi.

- Yapı Kredi'de (#YKBNK) de "AL" tavsiyesi veren kurum hedef fiyatı 2.75 TL'den 3.80 TL'ye çıkararak, yüzde 31 yükseliş potansiyeli olduğunu belirtiyor.

- İş Bankası'nda (#ISCTR) hedef fiyat 6.10 TL seviyesinden 7.90 TL'ye çıkarken, tavsiye "NÖTR" oluyor. Yükseliş potansiyeli ise yüzde 20 olarak tahmin ediliyor.

- Halk Bankası (#HALKB) hisse senedinde hedef fiyat 5.60 TL'den 5.75 TL'ye yükseltilerek, yüzde 7 oranında yukarı yönlü potansiyel sunuyor.

- Vakıfbank'ta (#VAKBN) hedef fiyat 5.40 TL'den 5.45 TL'ye sınırlı bir oranda olurken, yüzde 18 yükseliş bekleniyor.

2021 TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ

BofA, 2020 yılında pandemi etkilerini azaltmak için kamu bankaları öncülüğünde yüzde 50 civarında artış ile kredi patlaması sonrası ivme kaybının yaşanacağını savundu.

"2021'de yavaş hacim trendinin devam edeceği" öngörülen raporda kurum, 2021'de kredi artışının düşük çift haneli rakamlarda kalmasını bekliyor ve yüksek faizin TL mevduatlarda artışı destekleyeceğini ancak dolarizasyonda önemli bir azalmaya yol açmayacağını savunuyor.

Fonlama maliyetlerindeki artışın kar oranlarına etkisinin en geç ilk çeyrekte görüleceği belirtilen raporda, buna karşın yukarı yönlü yeniden varlık fiyatlamasının kredi üretiminin uzun sürecek ve cansız kalacak olmasından dolayı kademeli olacağının altı çiziliyor.

Kurum, tahsili gecikmiş alacakların (TGA) 2021'e düşük bir baz ile başlamasını, sonrasında ise varlıkların yeniden fiyatlanması ile kademeli olarak artmasını, net faiz marjlarının azalmasını bekliyor. Ayrıca ücret artışlarının devam etmesini bekleyen kurum, özel bankaların güçlü alım satım gelirlerinin 2018 - 2019 dönemindeki seviyelere doğru normalleşeceğini öngörüyor.

Sektörün TGA rasyosu ve risk maliyeti trendlerinin 2020'de bağlantısının koptuğunun altını çizen BofA, sektörde geri ödemelerin ertelenmesine ilişkin alınan tedbirlerin ve kredilerdeki sert artışın TGA rasyolarında düşüşe neden olduğu ancak bankaların karşılık oranlarını yüksek tutmasından dolayı risk maliyetinin yüksek kaldığına dikkat çekildi.

"Bu trendin 2021'de tersine dönmesini bekliyoruz." denen raporda, özel bankaların risk maliyetinin gelecek yıl 200 baz puan civarında dalgalanmasının beklendiği belirtildi. Kurum, kamu bankaları için ise 2020'deki karşılık seviyelerinin 2022'ye kadar sürmesini bekliyor.

Hisse başına kârı ile öne çıkan şirketler

Piyasalar yılın son ayında kritik eşikte

BIST-100’de güçlü yükseliş trendi bitti mi?

Borsa İstanbul'da yeni hafta sakin başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MD..Edep..Edep...26 Aralık 2020 14:03

    Bankaların karlılık oranları diğer şirketlerle mukayese edilmeyecek kadar iyi.. Neden hala 2020 içinde ekside kaldı merak ettim.. Neredeyse bakkal dükkanı gibi faaliyet gösteren hisseler, hatta eksi kar açıklayan şirketlerin hisseleri dahi almış başını giderken bankaların durumu neredeyse berbat seviyede..

  • Kaçan Grup07 Aralık 2020 23:02

    maşaalah, inşaallah, Allah razı oldun bofa’dan

  • EFG07 Aralık 2020 22:38

    Önce rapor yaz gönder sonra malları bas, yıllardır aynı oyun, tarzınızı değiştirin biraz bugün bankalarda satıştı başı çekiyordu bu bank of 

  • MARDİNLİ07 Aralık 2020 19:53

    BUNLARIN ELİNDE KALMIŞ GALİBA SATMAYA ADAM ARIYORLAR AMAN DİKKAT

  • K207 Aralık 2020 17:38

    UCUZDAN NE BULURSAN İYİ FİRMA İSE AL ÇIKAR SONUÇTA............PETKİMDE TSKB GİBİ OLACAK HERALDE

  • Osmaniyeli 07 Aralık 2020 15:55

    Dünyada açık arayla ekonomiz en çok büyüyen ekonomi.. Sürekli pik yapıyoruz. Asrın büyük dünya ekonomisti sayesinde.

  • mali07 Aralık 2020 15:41

    Bankalara pozitif bakmış, ama bizde banka hissesi dışında bütün hisseler kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor.

  • Numan07 Aralık 2020 15:13

    Her hissede alsat yapıyor en küçükkerde bile alsat vur kaç

  • manyak herif07 Aralık 2020 13:48

    Hedef göstermek ne demek .yazıklar olsun.tüm dış güçleri başta amerika olmak üzere lanetliyorum.