E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBofA Merkez'den faiz artışı bekliyor!---

BofA Merkez'den faiz artışı bekliyor!

BofA Merkez'den faiz artışı bekliyor!
06 Ocak 2016 - 13:54 borsagundem.com

BofA ML, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti, politika faizi beklentisini düşürdü

​Bank of America Merrill Lynch, Türkiye için 2016 yıl sonu enflasyon tahminini yükseltirken, 2016 için politika faizi beklentisini ise aşağı yönlü revize etti.      
 
BofA ML'nin Türker Hamzaoğlu imzası ile yayınladığı raporda, Türkiye'nin sürekli olarak yıl sonu enflasyon hedeflerini kaçırdığı belirtilirken, TCMB'nin sürekli olarak tek seferlik faktörleri neden gösterdiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz 3-5 yılda enflasyonun ortalama yüzde 8,0 ve son 10 yılda ortalama yüzde 8,3 olduğunu hatırlatan BofA ML, gelecek 5-10 yılda bunda bir değişiklik olacağına dair bir işaret görmediklerini vurguladı. 

BofA ML, TCMB'nin yaptığı gibi asgari ücretteki keskin artışın enflasyona etkisini küçümsemediklerini belirtirken, 2016 sonu enflasyon tahminini yüzde 8,5'ten 9,0'a çıkardı. 

TCMB'nin 2016 yılı politika faizi politikasına ilişkin beklentilerini de revize eden BofA ML, Davutoğlu hükümetinin teknokratları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi ekibi arasındaki görüş varlılıklarının yarattığı siyasi baskı ortamında TCMB'nin politika faizini değiştirmekte  çekingen davranacağını öngördü. BofA ML bu çerçevede TCMB'nin 2016'da politika faizini sadece 50 puan artırmasını beklediğini belirterekpolitika faizi tahminini yüzde 9,50'den 8,0'a indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)