E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA anketine göre ABD piyasasında dip görülmedi---

BofA anketine göre ABD piyasasında dip görülmedi

BofA anketine göre ABD piyasasında dip görülmedi
19 Ekim 2022 - 08:49 borsagundem.com

Bank of America'nın yatırımcı anketine göre ABD piyasasında henüz dip seviye görülmedi.

ABD piyasalarında hisse senetlerinin resesyon riskini ortaya koyan fiyatlamalara sahip olduğu düşünceleri konuşulurken Bank of America’nın gerçekleştirdiği bir anket fon yöneticilerinin, hisse senetlerinin 2023’ün ilk yarısında dip yapmasını beklediklerini ortaya çıkardı.

Yatırımcıların portföylerinin yüzde 6,3’ünü nakitte tuttuklarına ve bu oranın Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyede olduğuna işaret eden stratejistler, anket katılımcılarının yüzde 49’unun da hisse senetlerinde “piyasa altı getiri” beklediklerini belirttiler.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistlerin notunda, piyasadaki likiditenin kayda değer şekilde azaldığı belirtildi. 7-13 Ekim tarihleri arasında, toplamda 971 milyar dolarlık portföy yöneten 326 fon yöneticisi ile yapılan anket rekor sayıda katılımcının gelecek 12 ayda ekonominin daha da kötüye gitmesini beklediğini ortaya koysa da katılımcıların yüzde 79’u söz konusu dönemde enflasyonun düşeceğini tahmin etti.

Fed yüzde 4,5’te durmayabilir

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ‘temel’ enflasyon göstergelerindeki bozulmanın devam etmesi halinde, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarını yüzde 4,5-yüzde 4,75 seviyesine ulaşılınca durduramayabileceğini söyledi.

“İçlerinde en yapışkanı olan çekirdek enflasyon yükselmeye devam ediyor ve sürekli olarak yukarı yönlü sürprizle karşılaşıyoruz” diyen Kashkari, “Temel ya da çekirdek enflasyonda iyileşme görmezsek, yüzde 4,5 ya da yüzde 4,75’te faiz artırımlarını sonlandırmayı destekleyemem” diye konuştu.

Kashkari daha önceki açıklamalarında yüzde 4’ün üzerinin gelecek yılın başlarında görülebileceğini beklediğini belirtmişti. Fed yetkilileri geçen ayki toplantılarında faizin 2023 yılında yaklaşık yüzde 4,5’e ulaşacağını öngörmüşlerdi. Vadeli işlemlerdeki yatırımcı fiyatlamaları ise faiz oranlarını gelecek yıl başında yüzde 4,9 civarında olacağı beklentisini yansıtıyor.

Citi, ABD hisse senetleri resesyon ihtimaliyle fiyatlanıyor

 

ABD Hazine tahvillerine yabancı girişlerinde rekor

 

Goldman Sachs: ABD hisse senetlerinde cazip fırsatlar gelişiyor

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)