E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoeing'den THY'ye "737 Max" tazminatı---

Boeing'den THY'ye "737 Max" tazminatı

Boeing'den THY'ye 737 Max tazminatı
31 Aralık 2019 - 12:05 borsagundem.com

THY, 737 Max uçakları nedeniyle uğradığı kayıplarının bir kısmını tazmin için Boeing’le anlaşma sağladı. İddiaya göre bu rakam 150 milyon dolar nakit. Diğer eklerle 225 milyon dolar.

Türk Hava Yolları ile Boeing arasında yürütülen 737 Max uçaklarının yarattığı kayıplara yönelik tazminat görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı belirtildi. THY konuyla ilgili Kamuya Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yolladı. Buna göre THY ile Boeing arasında kayıpların tazmini konusunda anlaşma sağlandı. Ancak tazminat miktarı belirtilmedi.

Kurumdan KAP’a yollanan duyuruda şöyle denildi:

"Ortaklığımız yere indirilen ve teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili maruz kaldığı kayıplarının belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda Boeing ile anlaştı."

150 MİLYON DOLAR NAKİT, TOPLAMDA 225 MİLYON DOLAR

Uğur Cebeci ise Hürriyet'te bu rakamın 150 milyon dolar nakit olduğunu yazdı. Habere göre, “Boeing 737 MAX krizinin başından bu yana THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı kıran kırana bir savaş verdi. İplerin koptuğu zamanlar oldu ama sonunda İlker Aycı’nın istediği nakit 150 milyon dolarlık tazminat onaylandı.”

Haberde ayrıca “75 milyon dolarlık yedek parça, eğitim vs’de eklenirse 225 milyon dolarlık önemli bir girdi dün gece saat 01.30 şirket kasasına girdi” ifadesi yer aldı. 

Anlaşmanın en önemli noktalarından birinin 2019 yılında alınmış beklemede olan bütün 737 MAX’ler için yapılan ödemelerin durdurulduğu belirtilen haberde, alınacak tazminatın sadece 2019 yılını kapsayacağı, bundan sonra uçaklar uçuncaya kadar olan dönemdeki zararda ayrıca tahsil edileceği de belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sard6831 Aralık 2019 19:32

    Komedi bir para en az 15 milyar USD olmalı idi fakat malum Türkiye 3. Dünya ülkesi olmaya devam ediyor