E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoeing'de ölümlü 2 kazanın ardından önemli gelişme---

Boeing'de ölümlü 2 kazanın ardından önemli gelişme

Boeing'de ölümlü 2 kazanın ardından önemli gelişme
26 Eylül 2019 - 06:58 borsagundem.com

Endonezya ve Etiyopya'daki kazaların ardından zor günler geçiren Boeing, 737 MAX'ların üretim ve işletme aşamasında denetlenmesi için güvenlik komitesi kurdu

Boeing yönetim kurulu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki ölümcül 737 MAX kazasının ardından uçağının ve hizmetlerinin geliştirilmesi, üretimi ve işletmesini denetlemek için yeni bir kalıcı güvenlik komitesi oluşturduğunu söyledi.

Ayrıca, uçağın gelişimini değerlendirmek üzere kurulan özel bir kurulun yaptığı beş aylık bir iç gözden geçirmenin, şirket genelindeki üst düzey yöneticilerin gözetimini artırmak için şirkette yeniden yapılandırılmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Boeing İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburgn tarafından dün açıklanan kararın Ağustos ayında alındığı bildirildi. 

Boeing’in dünya çapındaki işletmelerinde ve fabrikalarında, mühendislik kararlarının şeffaflığını ve gözetimini artırmak ve güvenlik bilgilerini mümkün olduğunca geniş ve hızlı bir şekilde paylaşma çabalarını hızlandırmak amaçlanıyor.

Kurul ayrıca, yeni Ürün ve Hizmet Güvenliği organizasyonu da dahil olmak üzere tüm Boeing mühendislerinin Muilenburg’a doğrudan rapor veren baş mühendise rapor vermesini tavsiye etti.

Dow Jones sanayi endeksinde işlem gören Boeing hisseleri, güvenlik komitesinin kurulduğu açıklamasıyla 386.20 dolara yükselerek son iki ayın en yüksek değerine ulaştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)