E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoeing ve Airbus’tan flaş Rusya kararı---

Boeing ve Airbus’tan flaş Rusya kararı

Boeing ve Airbus’tan flaş Rusya kararı
02 Mart 2022 - 12:56 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası birçok ülkeden ve şirketten Rusya’ya yönelik yaptırımlar sürüyor. Boeing ve Airbus’ta yaptırım yapan şirketler arasına girdi.

Havacılık şirketi Airbus, Rusya’ya uçak yedek parçaları göndermeyi ve Rus hava yollarını desteklemeyi durdurduğunu açıkladı.

Bununla beraber Airbus, Moskova’daki mühendislik merkezinin yerel müşterilere hizmet verip veremeyeceğini değerlendiriyor.

ABD havacılık ve uzay şirketi Boeing şirketi ise Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgalin ardından Boeing’in Rus havayollarına verdiği desteği askıya alacağını duyurdu.

"KİEV’DEKİ OFİSİMİZİ GEÇİCİ OLARAK KAPATTIK"

Reuters’ın aktardığı Airbus açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Airbus Engineering Centre in Russia (ECAR) merkezinin Airbus için tüm faaliyetlerini yaptırımlarla birlikte durdurduk. ECAR’ın Rus müşterilere sağladığı mühendislik hizmetleri konusunda, ECAR ihracat kontrolü yaptırımlarını inceleyerek bu faaliyetlerin yaptırımlarla uyum içinde yapılıp yapılamayacağını belirlemeye çalışıyor.”

Boeing yaptığı açıklamada ise, “Moskova’daki başlıca çalışmalarımızı askıya aldık ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki ofisimizi geçici olarak kapattık. Rus havayolları için parça, bakım ve teknik destek hizmetlerini de askıya alıyoruz. Çatışma devam ederken ekiplerimiz bölgedeki ekip arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamaya odaklanmış durumda” ifadelerine yer verildi.(Sözcü)

Rus patronlara süper lüks darbe: Devlet el koyacak!

 

Rus şirket Avrupa'ya çelik ihracatını durdurdu

 

Rusya'da tahvil sahiplerine kupon ödemesi yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • volkan k02 Mart 2022 13:56

    Türkçe'yi doğru kullanalım lütfen. bazı haberlerde Türkçe yazım hataları dikkatimizi çekiyor. Başlıktaki cümle ' Boeing ve Airbus da yaptırım yapan...' olması gerekiyor. Burakdaki cümlede 'de' ayrı yazılır. bilg.