E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoeing kısa vadede hayatta kalabilir---

Boeing kısa vadede hayatta kalabilir

Boeing kısa vadede hayatta kalabilir
29 Temmuz 2020 - 13:38 borsagundem.com

Havacılık sektörü en büyük krizlerinden birisiyle baş etmeye çalışıyor. Şbüyük bir kısmının iflasın eşiğinde. Uzmanların gün içerisinde bilanço açıklaması yapacak Boeing için ise kısa vadede hayatta kalabilir yorumlarında bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları Boeing’in bilançosuna kilitlenmiş durumda. Havacılık şirketinin gün içerisinde paylaşacağı rakamlar endüstriyel hisseler arasında en fazla merak edilen bilanço raporu olma özelliği taşıyor.

Analistler Boeing’in 737 Max krizi nedeniyle hisse başı kaybının 5,82 dolar olduğu geçtiğimiz yıldan daha düşük bir ikinci çeyrek bilançosundan daha sınırlı bir kayıp bekliyor. Beklentiler havacılık devinin hisse başı zararının 2,57 dolar olacağını öngörüyor.

Ancak Boeing’in içerisinde bulunduğu sorun yumağı pek de iyi bir atmosferi göstermiyor. Hala 737 Max sorunları ile uğraşan Boeing, korona virüs salgınıyla birlikte küresel ekonomideki yavaşlama ve havacılık sektörüne olan talepteki keskin düşüşle de uğraşmak zorunda.

Yatırım danışmanlığı şirketi Federated Hermes’in Portföy Yöneticisi Steve Chiavarone CNBC’ye verdiği röportajında, “Hava taşımacılığı endüstrisinin bazı büyük sorunları var. Ekonomik kapanmanın derinliklerinden çıkılmasının ardından bir miktar toparlandılar. Bu iyileşme karantinalar, zorunlu karantina uygulamaları ve ABD’deki seyahat kısıtlamaları ve deniz aşırı sınırlamalarla birlikte sekteye uğradı” ifadelerine yer veriyor.

Sektörde hiçbir şirket kazanmıyor

Buna karşılık Chiavarone’nin ifadelerine göre Boeing hasar gören sektörde en iyi performans gösteren şirket olabilir. Chiavarone konuya ilişkin, “Seyahat ve konaklama alanındaki hiçbir sektör şu anda kazanan değil. Şirketler arasında yapmaya çalıştığımız ayrım ise hayatta kalmaya çalışanlarla bunu başaramayacak olanlar arasında. Boeing hayatta kalmayı başaracaktır, fakat sadece kısa vadede. Şu anda oldukça zorlu bir piyasa ortamı var” dedi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Ascent Wealth Partners’ın Baş Yöneticisi Todd Gordon, Boeing’in belli bir fiyat aralığına demirlemiş olabileceğini belirtiyor. Gordon, “250 dolar civarındaki yükseliş direnci ile 170 dolar seviyesindeki düşük bir destek seviyesinin arasında kalınmış gibi görünüyor. Bu bölge hiç kimsenin ait olmayacağı ir bölge” ifadelerine yer veriyor.

Boeing sene içerisinde %50 değer kaybetti.

Borsa uzmanları havayolu hisselerinden kaçıyor

 

Borsalarda Warren Buffett’ın uyarıları gerçekleşti

 

Boeing'e 737 Max soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)