E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoeing CEO’su havayolu hisselerini sarstı---

Boeing CEO’su havayolu hisselerini sarstı

Boeing CEO’su havayolu hisselerini sarstı
13 Mayıs 2020 - 15:00 borsagundem.com

Boeing CEO’su David Calhoun’ın havayolu sektöründe toparlanma süreci diğer sektörlerden daha uzun sürecini açıklaması sonucunda havayolu hisseleri çakıldı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Havayolu hisseleri Boeing CEO’su David Calhaoun’un açıklamaları sonrası çakıldı. CEO’ya göre önümüzdeki birkaç ay içerisinde havayolu sektörü içerisinde muhtemelen büyük iflaslar görebiliriz.

NBC kanalına katılan CEO’ya göre Eyül ayında devlet teşvikleri bittiğinde havayolu sektöründe büyük işten çıkarmalar olacak.

Sonbaharda bile hava trafiğinin virüs öncesi seviyenin dörtte biri oranında iyileşmeyeceğini düşünen CEO’ya göre yıl sonunda bir ihtimal %50’lik iyileşme gözükebilir. Tam toparlanma ise 3-5 yıl arasında sürecek.

Bu açıklamalar sonrası ABD havayollarını içeren borsa yatırım fonu U.S. Global Jets ETF, %4,3 düşüşle 12,68 dolardan işlem gördü. Böylece fon 3 Nisan’daki seviyesine geri döndü.

Jets ETF’in en aktif hisseleri olan American Airlines ve Delta Airlines geçtimiz seansta %4,5 düşerken, United Airlines %5,1 oranında değer kaybetti.

CEO’nun açıklamaları sonrası Dow Jones endeksinde yer alan diğer havayolu hisseleri de düştü. Southwest Airlines yüzde 3’ün üzerinde değer kaybederken JetBlue Airways ve Alaska Air hisseleri yüzde 5’in üzerinde düştü.

Calhaoun Buffett’ın havayolu sektöründen çekilmesi kararını kısa vadede doğru olduğunu ama havayolu hisselerinin uzun vadede iş yapabileceğini düşündüğünü söyledi. Havayolu trafiğinin 2019 seviyesine gelmesi için en az 3 yıl ve şirketlerin tekrardan büyümeye başlamaları için 2 yıl var.

Boeing hisseleri kriz öncesinde 737 MAX faciasıyla birlikte çakıldı. Kriz döneminde ise uçak talebinin sıfırlanması şirketin çok ağır bir yükün altına girdiğini gösteriyor. Şirket geçtiğimiz günlerde 737 MAX uçağının bu yıl üretime düşük bir oranda devam etmeyi ve üretim oranını kademeli olarak artırmayı planladığını söyledi.

The Jets ETF ve Boeing hisseleri yılbaşından itibaren yaklaşık %60 düşerken Dow Jones endeksindeki ulaşım hisseleri %26,6 düştü.

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

ABD havayolu şirketlerine müjde: Büyük teşvik geliyor

Boeing'e 737 Max soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA14 Mayıs 2020 05:57

    birinin değeri 3 diğeride 7-10 lira  arası  fazla vermek şuan ortamda gereksz en az 2 sene kar yok batma tehlikesi var

  • TARKUT TARKAN14 Mayıs 2020 00:11

    mısırlı milyar dolar lık işadamı aceleci olmayın havayolları 1 Dolar a kadar geri gelecek diyor.

  • Takozcu Selami13 Mayıs 2020 18:04

    Ee yalan dememiş ki sürprizmi bu konuşma düzelteyim karlarını cebe indirmişler her zaman bir bahane bulurlar,tersi olursa zaten fiyatlamıştı derler aynı bizim takozcular gibi

  • mehmet13 Mayıs 2020 17:35

    buffet dan sonra ceosu da sattı bu hisselerin dip yapacağını görememek gerçekten ilginç ytd.