E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOE'de manipülasyon iddiası---

BOE'de manipülasyon iddiası

BOE'de manipülasyon iddiası
05 Mart 2014 - 16:32 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası banka çalışanlarının döviz piyasasında manipülasyona karıştığına dair kanıt olmamasına rağmen bir kişiyi uzaklaştırdı

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yürütülen incelemeler sonucu banka çalışanlarının döviz piyasasında manipülasyona karıştığına dair herhangi bir kanıt bulunmamasına rağmen çalışanın geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

BOE'nin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Dökümanların, e-postaların ve diğer kayıtların incelenmesi sonucunda bankamız çalışanlarının döviz piyasasında manipülasyona katıldığı ya da bilgi sızdırdığına dair hiçbir kanıt bulunamamıştır. Buna rağmen, bankamız iç kontrol sürecinin çalışanlar tarafından takip edilmesi gerekirken, bugün devam eden soruşturma süreci içerisinde bir çalışanımız geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

İngiltere’nin finans piyasası regülatörlerinden PRA’in (Prudential Regulation Authority) Üst Yöneticisi (CEO) Andrew Bailey, geçen ay yaptığı bir açıklama ile İngiltere Merkez Bankası’nın bankanın kıdemli döviz piyasası çalışanlarının manipülasyon yaptığı iddialarına karşı kendi içerisinde bir araştırma başlattığını duyurmuştu.

Bankanın açıklamasında yakın zamanda Travers Smith hukuk firmasının konuya ilişkin detaylı bir rapor hazırlayarak yayınlayacağı belirtilirken, şu ana kadar bankanın çalışanları ile ilgili olarak herhangi bir disiplin kararı alınmadığı, bankanın Finansal Yönetim Otoritesi’nin (FCA) konuya ilişkin incelemesini desteklediği ifade edildi.

Bankanın kıdemli çalışanlarının döviz piyasasında manipülasyona dahil olduğu, bilgi sızdırdığı yönünde iddialar ilk kez 2012'nin Nisan ayında İngiliz basınında yer almıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Broker05 Mart 2014 17:42

    Adamların yetkilileri ,ş başında. ama bizde manipulatörleri koruyan el vr sanki. Kervansarayda Zeynep tümer yatırımcıyı öyle soyduki ve hala dahasını yapmak için iş başında ama yetkililer görmezden geliyor.