E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoE, tahvil satışını tamamladı---

BoE, tahvil satışını tamamladı

BoE, tahvil satışını tamamladı
12 Ocak 2023 - 15:52 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE), 19,3 milyar sterlinlik tahvil satışının sona erdiğini duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından yapılan açıklamada, piyasaların dengelenmesi amacıyla 29 Kasım 2022'den bu yana devam eden ve toplam hacmi 19,3 milyar sterlini bulan tahvil satışının bugün itibarıyla sonlandırıldığı bildirildi.

Banka hükümetin bütçe düzenlemeleri kapsamında planladığı adımlar nedeniyle yaşanan gerilimi düşürmek ve piyasaları yeniden düzenlemek amacıyla Ekim 2022'de 80 milyar sterlin hacminde tahvil satışı yapılacağını duyurmuştu.

İngiliz sterlini geçen yılın ekim ayında eski Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in kamu borç yükünü artıracak vergi indirimlerini açıklamasının ardından dolar karşısında 1,0350 ile tüm zamanların en düşük seviyesini görmüştü.

Eski Başbakan Liz Truss ise bu gelişmeler sonrası kamuoyu baskısına dayanamayarak önce Kwasi Kwarteng'i Maliye Bakanlığı görevinden almış ve yerine Jeremy Hunt'ı getirmiş, 20 Ekim 2022'de de görevinden istifa etmişti.

BoE Başkanı: Devlet tahvilleri normale dönmedi

 

ABD tahvillerine ilgi artıyor

 

İngiltere Merkez Bankası tahvil satacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)