E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBoE genişlemeyi sürdürebilir---

BoE genişlemeyi sürdürebilir

BoE genişlemeyi sürdürebilir
30 Haziran 2013 - 15:08 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nda başkan olarak işe başlayacak olan Carney'in politikaları değiştirmeyeceği öngörülüyor

Yapılan bir ankete göre önümüzdeki hafta Bank of England yeni başkanı olarak göreve başlayacak olan Mark Carney'in gelişme gösteren ekonomik verilerin ardından ilk toplantısında parasal genişlemede kesintiye gitmeyecek.

Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistin tahminlerine göre dokuz üyeden oluşan Para Politikası Komitesi'nin375 milyar poundluk parasal genişlemenin devam ettirileceği düşünülüyor. Komite kararı Carney'in görevi devralacağı 4. gün olan 4 Temmuz'da açıklanacak.

Birinci çeyrekte büyümeye devam eden ekonomi güçlenme sinyalleri gösterirken, Britanya'nın finansal krizin ardından daha önceden beklenenden daha zor bir dönem geçirdiği verilerle ortaya çıkıyor. Carney'in ise daha agresif bir para politikası benimsemesi bekleniyor.

Londra'da bulunan Investec Securities ekonomisti Philip Shaw, "Carney'in göreve gelmesinin 4 gün sonrasında çok büyük bir genişleme politikasına başlaması pek muhtemel görünmüyor. Şimdilik Carney zamana bırakacaktır ama uzun süre hareketsiz kalacağını da tahmin etmiyoruz" yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerde Birleşik Krallık ekonomisinin kriz boyunca 2008 yılında ulaştığı zirveden yüzde 7.2 daraldığı ortaya çıktı. Bir başka Bloomberg anketine göre ise Para Politikası Komitesi'nin gösterge politika faiz oranını rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te tutması bekleniyor.

Ekonomistler para politikasında herhangi bir değişim beklemezken, Goldman Sachs Komite'nin toplantıdan sonra açıklama yapma şansının yüzde 60 olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)