E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOE, ekonomi raporunu yayınladı---

BOE, ekonomi raporunu yayınladı

BOE, ekonomi raporunu yayınladı
21 Haziran 2017 - 18:41 borsagundem.com

BOE, İngiltere ekonomisinin göreceli canlı görünümünü içeren bir rapor yayınladı, yetkililer görünüm konusunda bölünmüş durumda

İngiltere Merkez Bankası (BOE), İngiltere ekonomisinin göreceli canlı görünümünü içeren bir rapor yayınladı. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin Brexit'in İngiltere ekonomisine etkilerine ilişkin endişelerinin altını çizmesinin bir gün ardından yayınlanan raporda, ılımlı büyüme ve güçlenen yatırım hedefleri görüldü. 

İngiltere Merkez Bankası'nın Çarşamba günü yayınladığı raporda, daha zayıf sterlinin ve daha güçlü küresel büyümenin imalatı ve ihracatı desteklediği kaydedildi. Bunun yanı sıra, İngiltere para biriminin şirket maliyetleri üzerindeki etkisinin "en yüksek seviyesini arkada bırakmış olabileceği" kaydedildi. 

Bunlara rağmen, raporda, artan maliyetlerin perakende enflasyonuna katkıda bulunmayı sürdürerek tüketicilerin pahalı ürünleri alabilmesini engellediği ve belirsizliğin de bazı işletmelerin yatırım konusundaki istekliliklerine baskı yaptığı konularında uyarıda bulunuldu.  

Raporda, şirketlerin işe alımlarda yaşadıkları zorlukların arttığı ve işgünü piyasasında koşulların sıkılaştığı kaydedildi. Yine de, çalışan maliyetlerinin "düşük" olduğu bildirildi. Raporun yayınlanmasından önce, İngiltere'de maaş büyümesinin cansız olduğu açıklamasında bulunan Carney, faizleri artırmadan önce maaşların artmaya başladığını görmek istediğini dile getirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)