E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBodrum'daki yangın kontrol altına alındı---

Bodrum'daki yangın kontrol altına alındı

Bodrum'daki yangın kontrol altına alındı
19 Haziran 2016 - 18:20 borsagundem.com

Bodrum'da dün saat 11.00 sıralarında makilik alanda çıkan yangın 200 hektar alanı kül etti

Dün saat 19.00 sıralarında ilk belirlemelere göre 120 hektarlık alanda etkili olan yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı. Akşam saatlerinde rüzgarın sürekli yön değiştirmesi ekiplerin işini zorlaştırdı. Gün içinde kontrol altına alınan alevlerin etkilediği alanın 200 hektar olduğu belirtildi.

Akyarlar Mahallesi'nde gece etkisini sürdüren ve rüzgarla birlikte doğu-batı hattında devam eden yangında, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında doğu kesimde kalan Aspat mevkiinde alevler kontrol altına alındı. Bu saatlerde rüzgarında etkisini yitirmesi ile ekipler rahat bir nefes aldı. Bu bölgede bulunan, Muğla ve ilçelerinden destek için gelen 112 Acil sağlık ekipleri bölgeden ayrıldı. AKUT Bodrum Ekibi Lideri Sadettin Uslu, "Yangın, müdahale edilirken beklenmedik zamanlarda rüzgarın yön değiştirmesinden dolayı değişik yönlere yayıldı. Bölge zaten kuru bir bölge. Ciddi bir alan yandı" dedi. 

YANGIN İÇ KESİMLERE İLERLEDİ 

Yangında bir tarafta kontrol sağlanırken batı yönünde devam eden yangın bu kez iç kesimlere tepelik bölgeye doğru etkili olmaya başladı. Yerleşim yerlerinden uzaklaşan ancak kara ulaşımın olmadığı yangına, gün ağardıktan bir süre sonra havadan bir yangın söndürme helikopteri ve birde söndürme uçağı ile müdahale başladı. 200 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin edilen yangının, tam olarak ne kadar alanı küle döndürdüğü henüz kesinlik kazanmadı.

Karabağlar Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarında etkisi ile güney yönde ilerleyen yangın Akyarlar Mahallesi'ne ulaştı. Önce Karaincir Sitesi'ni tehdit eden yangına havadan bir yangın söndürme uçağı ve helikopteri, karadan ise itfaiye ekipleri ve orman işçileri ile müdahale edildi. Alevlerin siteye ulaşması engellendi. Önemli ölçüde etkisi azalan yangın rüzgarın şiddetini yeniden artırması ile hızla tepelik alanlardan Akyarlar Mahallesi sahiline doğru ilerledi. Alevler ilerlediği yönde siteleri tehdit etti. Site sakinleri evlerini boşalttı. Jandarma ekipleri de anonslarla sivillerin yangın bölgesinden uzaklaşması uyarısında bulundu. Ekipleri zor durumda bırakan rüzgarın da etkisi ile bir sitenin bahçesine giren alevler evlere birkaç metre kala söndürüldü. Bu arada inşaat malzemelerinin bulunduğu depo yandı. Turgutreis-Ortakent Mahallesi arasındaki yolun Akyarlar Mevkii'nde trafik kontrollü olarak sağlandı. Yangın bir süre sonrada rüzgarın yön değiştirmesi ile batı yönde Turgutreis Mahallesi'ne doğru ilerledi. Geniş bir alanda etkili olan yangında gökyüzü dumanlar kaplandı.

Aynı bölgede hemen her yıl yangın çıktığını söyleyen çevre sakinleri, yangının bilinçli olarak çıkarıldığını öne sürdü. Alevlerin evlerine sıçramaması için kovalarla su taşıyıp hortumla su tutan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Rüzgarla birlikte uçuşan küllerde dumanla birlikte birçok kişiyi etkiledi. Yangının etkisinin kaybettiği mevkilerde bulunanlar ev ve işyerleri çevresinde temizlik çalışmasına başladı. 

Yangın Kemer Mevkii'ne ulaşırken alevler doğu yönde de Aspat Mevkii'nde etkili oldu. Aspat Mevkii'nde bir ev içerisindekiler çevredeki vatandaşların yardımı ile evden çıkarılırken dumandan etkilen bazılarına ambulansta müdahale edildi. Bazılarının ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Bu arada itfaiye erlerinden dumandan etkilenen ve müdahale sırasında yaralananlara da sağlık ekipleri müdahale etti. Bölgeye İtfaiye, Orman ve 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra UMKE Muğla Ekibi ile Bodrum Ekibi'de gelerek çalışmalara destek verdi. 

ALEVLER GECEYİ AYDINLATTI

Hava karardıktan sonrada yangın yerleşim yerlerini de tehdit etti. Alevlerin ilerlediği bölgelerden vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı. Bazı noktalarda evlerin bahçelerine kadar giren yangında ekipler ve çevre sakinleri yoğun çaba harcarken alevler son anda evlerin dibinde söndürüldü. Geniş bir alandaki alevler gece karanlığında etrafı da aydınlattı. Bir turizm tesisi de yangının tehdit ettiği yerlerden oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)