E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBodrum'da orman yangını---

Bodrum'da orman yangını

Bodrum'da orman yangını
16 Temmuz 2015 - 11:56 borsagundem.com

Bodrum’da, dün makilik alanda sigara yüzünden çıktığı iddia edilen yangın tarım arazileri ve villaların bahçelerine sıçradı

Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekipler, yoğun trafik nedeniyle yangına güçlükle yetişebildi. Özellikle Bitez kavşağı ile Ortakent kavşağı arasında oluşan uzun araç kuyruğunda dakikalarca yolun açılması için sirenlerini sürekli çalan itfaiye ekibi, 2 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 10 dakikada geçebildi. Yoğun trafiğe bir de itfaiyenin siren seslerine aldırmayarak yol vermeyen duyarsız sürücüler eklenince, ekipler zor anlar yaşadı. Yangının evlere yaklaşması nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, yangını söndürmek için kovalarla su taşıdılar. Bahçe hortumları ile de yangını söndürmek için mücadele eden vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını belirterek duruma tepki gösterdiler.

Ortakent- Yahşi Mahallesi’ndeki bir makilik alanda bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yoldan geçen bir araçtan atılan sigaradan çıktığı sanılan yangına Yarbasan Sitesi sakinleri hortum ve kovalarla ilk müdahaleyi yaptı. 

Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekipler, yoğun trafik nedeniyle yangına güçlükle yetişebildi. Özellikle Bitez kavşağı ile Ortakent kavşağı arasında oluşan uzun araç kuyruğunda dakikalarca yolun açılması için sirenlerini sürekli çalan itfaiye ekibi, 2 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 10 dakikada geçebildi. Yoğun trafiğe bir de itfaiyenin siren seslerine aldırmayarak yol vermeyen duyarsız sürücüler eklenince, ekipler zor anlar yaşadı.

Bölgeye itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 5 arazöz, bir söndürme uçağı ve iki helikopter ile 40 orman işçisi sevk edildi. Alevlerin Kısa sürede yakındaki zeytin ve incir ağaçlarıyla kaplı tarım arazileri ile aralarında Galatasaraylı eski milli futbolcu Cüneyt Tanman’ınkinin de bulunduğu vilların bahçelerine de ulaşması korku ve paniğe neden oldu.

Bazı yerli turistlerin pansiyonları boşaltarak dışarı çıktıkları görüldü. Yangına vatandaşlar ile ilçede bulunan özel şirketlere ait arazözler de müdahale etti. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile alevler, 2 saatte güçlükle söndürüldü. Soğutma çalışmalanı sürerken ilk belirlemelere göre 9 hektar makilik, 5 hektarda tarım arazisi zarar gördü.

Alevleri ilk farkedenlerden 40 yaşındaki Mustafa Demircan, "Balkonda oturuyorduk. Bir otomobil geçti ve ardından kuru otlar birden alev aldı. Sanırım atılan sigara izmariti yangını çıkardı. Ardından bölgede olan şiddetli rüzgarla alevler hemen büyüdü. Ekipler gelene kadar sitelerin bahçesine kadar girdi can ve mal kaybı olmaması büyük şans" dedi. Jandarma yangın ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)