E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBodrum'da kırmızı alarm---

Bodrum'da kırmızı alarm

Bodrum'da kırmızı alarm
01 Haziran 2020 - 17:21 borsagundem.com

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine normalleşme sürecinin başladığı gece yarısından saat 14.00'e kadar, 7 bin 980 araç giriş yaptı. Şehir dışından gelen özellikle 34 ve 06 plakalı araçlarda ateş ölçümü ve kimlik kontrolü yapıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik Türkiye'de 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girildi. Bu kapsamda bugün itibariyle kafeler, restoranlar, plajlar ve oteller açıldı, şehirlerarası seyahat kısıtlaması 81 ilde kaldırıldı. Şehirlerarası seyahat izninin kalmasıyla birlikte, gözler ülkenin gözde tatil beldelerine çevrildi. Dünyaca ünlü turizm merkezi Muğla'nın Bodrum ilçesi, bugün itibariyle konuklarını ağırlamaya başladı. Kent girişinde trafik yoğunluğu oluşurken, uygulama noktalarında denetim yapıldı. Polis ve jandarma ekipleri araçları tek tek durdurarak tatilcilerin ateşini ölçtü. Öte yandan yolcuların maske takıp takmadıkları da kontrol edildi.

Yetkililer, Bodrum'a gece yarısından sonra 7 bin 980 aracın giriş yaptığını açıkladı. 

YASAK KALKAR KALKMAZ HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran’da seyahat yasağının kalkacağını müjdelemesinin ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan illerden özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar hazırlıklarını tamamlayarak 1 Haziran gecesi yola çıktı. Öğlen saatlerinde Bodrum’da olan tatilciler rahat bir nefes aldıklarını söyleyerek, “Gece yasak kalkar kalkmaz yola çıktım ve sonunda Bodrum’a ulaştım” dedi.

İstanbul’dan gece saatlerinde yola çıkarak Bodrum’a gelen Mehmet Aktürk isimli vatandaş, “Bodrum güzel, havası güzel, insanları güzel. Seyahat yasağının kalmasını bekliyordum. 3-4 kere başvurdum reddedildim e-devletten. Sonra işte yasağı kaldırdı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yola çıktık” dedi.

OTOBÜSLER KONTROL EDİLİYOR
Yolcu otobüsleriyle Bodrum’a gelen tatilcilerin ise Torba uygulama noktasından polis ekipleri tarafından ateşleri ölçülüyor. Tüm otobüsler teker teker kontrol edilip yüksek ateşi olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

BAŞKAN GÜRÜN: MUĞLA'YA GELEN TATİLCİLERE KORONAVİRÜS TESTİ UYGULANSIN
MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, normalleşme sürecinde kente giriş yapan yazlıkçılara koronavirüs testi uygulanması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün, "Misafirlerimizin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği talimat ve önerilere harfiyen uymalarını istiyorum" dedi.

Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris'e, yeni normalin ilk gününde İstanbul başta olmak üzere birçok ilden tatilci, araçlarıyla gelmeye başladı. Yaklaşık 3 aydır kapalı olan kafeterya, restoran ve plajlardaki yasaklar sona erdirildi. Bu süreçte uzun zamandır evden çalışan vatandaşlar da iş yerlerine gitmeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye'nin her yerinden misafir kabul ettiklerini belirtip, "Sosyal mesafe kurallarına göre her türlü tedbir alınmış durumda. Gelecek olan misafirlerimizin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği talimat ve önerilere harfiyen uymalarını istiyorum. Kendilerinin ve ilişki kurdukları insanların sağlıkları önem taşıyor. Muğla'ya giriş-çıkış yapan misafirlere mutlaka koronavirüs testi yapılması gerekiyor. Virüs tespit edilen kişiler izole edilmeli. Sağlık Bakanlığı'mızın bununla ilgili çalışma yapacağına inanıyorum. Herkese sağlıklı bir yaşam temennisinde bulunuyorum. Her şey farklı olacak. Yeni bir düzene girdik. Bununla ilgili süreç bitmiş değil. 1 yıl boyunca dikkatli olmamız gerekiyor. Üzüntüye neden olabilecek olaylar yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp02 Haziran 2020 00:06

    Param yok diyenlere inanma, kriz var diyenlere inanma. Kimse lüksunden ödün vermiyor.asgari ucretliler disinda tabiki.

  • Tekin ak01 Haziran 2020 23:22

    Yuh be crona Bodrum da patlar

  • tavsiye01 Haziran 2020 22:24

    tavsiye etmem bodrumu bu yaz

  • Kamil01 Haziran 2020 21:28

    Şehirler arası yolcu taşımacılıkta %50 sınırı kaldırılmış. Sosyal mesafe hikaye olmuş. Bodrum ve benzer tatil yörelerimizden korkarım. Test yapılsın da hangi birine. Ateşli çıkanların kaçta kaçına karantina veya hastaneye sevk. Tatile gelmiş kaç kişiyi sen hastasın diye tutabilirsiniz... :(  :( 

  • Cehennem bekçisi01 Haziran 2020 20:00

    Hadi haram kazanıp haram yemeye.

  • Zenginler01 Haziran 2020 21:18

    Ülkede vergi, gelir , imar, gayrimenkul adaleti mi var ? Bir sürü insan da rüşvetçi ne helali. Pek az insan üretiyor o da işçinin hakkını yiyor. Miraslara bak dedelerin üstüne konduğu tarla, arsa rantını torunlar yiyor. Yani üreten zengin olan insan az. Maaşlı dürüst çalışan zaten ancak karnını doyurur.

  • Gkjgy01 Haziran 2020 20:43

    Harama ne alakası var. Parası olanda var helal yoldan.

  • a01 Haziran 2020 18:40

    (İtalya Dışişleri Bakanı, İtalya'ya yönelik seyahat kısıtlaması planlayan ülkeleri "Bize saygı göstermeyenlere sınırlarımızı kapamaya hazırız" diyerek uyardı.)

  • Alamanci01 Haziran 2020 18:26

    Birkere bodruma peache girdim Bana burada denize girmek icin sise acmalisin dediler bende Ben alkol kullammam Cola Cola acarim dedim yaka paca disari attilar bir dahada bodrumda peache gitmem saygi kalmamis bodrumda hic gercek Müslümanlara.

  • HAKKI01 Haziran 2020 20:04

    TÜRKÇE BİLİN Mİ LO SEN???*

  • hashoşaf01 Haziran 2020 19:08

    vay peachler vayy

  • Arif gsli01 Haziran 2020 18:08

    Bodrum da ne var? Güneş, deniz, güzel kızlar Değermi gitmeye? bilmem. Giden gider, gitmeyen gitmez. Amaaaaan hayat boş. Kim ne yaparsa yapsın. Ben domates ekeyim, sularken ayaklarımı ıslatıyom. Sonra uyuyam

  • Tatil dilencisi01 Haziran 2020 17:54

    Bizim halkimiz isini bilir , bu krizde bile bodruma tatile gider , demek ki kenarda iyi bir birikmis varmis.

  • istilacı 01 Haziran 2020 17:42

    görgüsüzlerin bodrum istilası