E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBodrum'da her yer doldu---

Bodrum'da her yer doldu

Bodrum'da her yer doldu
19 Temmuz 2015 - 14:52 borsagundem.com

Bodrum'un cennet koylarında tekne bağlayacak yer kalmadı

Muğla'nın bayram tatiliyle birlikte daha da hareketlenen gözde turizm merkezi Bodrum'da cennet koylar tatilcilerle doldu. Koylarda tekne bağlayacak yer kalmazken, sahiller ise kabalıktan iğne atsan yere düşmeyecek hale geldi. Aynı zamanda Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı'nın da başkanı olan CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Cennet koylara akın oldu. Bu güzellikleri herkesle her keseye göre paylaşmakmaktan mutluk duyuyoruz. Sezon başındaki durgunluk geçti" dedi.

Bodrum'da sınavlar, seçimler ve Ramazan ayı nedeniyle durgun başlayan turizm sezonu bayram tatiliyle birlikte ivme kazandı. Turistik tesislerdeki doluluk oranları yüzde yüzlere ulaşırken Karaada Adası, Orak Adası ile Tavşan Burnu, Mazı Haremtan, Aspat, Küdür, Akvaryum, Kisebükü, Kargıcak ve Çökertme'nin aralarında bulunduğu koylar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Bodrum Limanı'ndan hareket eden yaklaşık 1200 günübirlik tur teknesi, bölgedeki 60'a yakın koya tatilcileri taşıdı. Buna özel yatlar da eklenince koylarda tekne bağlayacak yer kalmadı.
30 ile 60 lira arasında değişen fiyatlarla yeşil ile mavinin buluştuğu eşsiz güzellikteki koylara günübirlik tekne turlarına çıkan turistler için bayrama özel köpük partileri özel eğlence ve yarışmalar da düzenlendi. Birçok yerli turist, cennet koylarda su sporları yaparak tatilin tadını çıkardı.

Hava sıcaklığının 40 dereyece yaklaştığı, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı Bodrum'da nüfusun bayram ile birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bini bulduğunu belirten CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum nihayet bayram ile kendine geldi. Bodrum'da tam bir bayram havası var. Cennet koylara akın oldu. Bu güzellikleri herkesle, her keseye göre paylaşmaktan mutluk duyuyoruz. Sezon başındaki durgunluk geçti. Turizmde Bodrum artık dev bir markadır. Bu marka üzerinden spekülasyon yaratmak isteyenler amaçlarına ulaşamazlar. Hayal kırıklığına uğrarlar. Çünkü Bodrum'da turizmin temelleri çok sağlam attık. Burada ekmek sıkıntısı, benzin skıntısı, gıda sıkıntısı, pahalılık diye bir şey olamaz. Tabiki bayram nedeniyle aşırı yoğunluk olabilir. Ancak bu sadece trafikte biraz sıkışıklığa neden olabilir, bu da doğaldır. Bayramdan sonra artık Bodrum'da kolay kolay yer bulunmaz, gelecek olanlar lütfen rezervasyon yaptırıp gelsinler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)