E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBodrum'a bayram tatilinde 1.5 milyon turist---

Bodrum'a bayram tatilinde 1.5 milyon turist

Bodrum'a bayram tatilinde 1.5 milyon turist
02 Temmuz 2016 - 18:07 borsagundem.com

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Bodrum’da oteller ve sahiller doldu, Türkiye’nin birçok şehrinden araçları ile ilçeye gelenler kilometrelerce trafik kuyruğu oluşturdu.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Bodrum yerli turistlerle doldu. Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların cuma günü mesainin bitmesiyle birlikte ilçeye akın etmeye başladı. Farklı kentlere Bodrum’a gelen tatilciler trafiği felç etti. En büyük yoğunluk başta Bodrum olmak üzere, Fethiye ve Marmaris gibi tatil yörelerinde yaşanmaya başladı. Muğla’nın ilçelerine yaklaşık 4 milyon tatilcinin geleceği tahmin ediliyor. Bu durum ise turizmciyi ve esnafın yüzünü güldürdü.

UÇAKLAR EK SEFERLER KOYDU
Bayram tatili boyunca 1,5 milyon’un üzerinde yerli turisti ağırlamayı planlayan Bodrum’a uçaklar ise ek sefer yapmaya başladı. Bazı havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı tatilinde oluşabilecek yolcu yoğunluğu nedeniyle turizm kentlerine ek seferler düzenledi. Milas - Bodrum hava alanına, iç ve dış hatlardan gelecek uçaklara 150 ek sefer ilave edildi. Uçak biletlerinin günler önceden tükenmesi nedeniyle havayolu şirketleri tarafından ek seferlerin arta bileceği öğrenildi. Şehirler arası otobüs firmaları’da Bodrum seferlerine ek otobüsler koyduklarını bildirdi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK
Turizm sezonun Haziran ayında kötü gitmesi esnafın moralini bozmuştu. Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte esnaf heyecanlanmaya başladı. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Bodrum sokakları doldu taştı. Gelen yerli turist esnafın yüzünü güldürmeyi başardı.

OTELLER DOLDU
Bayram tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen vatandaşlar otellere rezervasyon yaptırmaya başladı. Bayram tatiline girilmesiyle birlikte oteller başta olmak üzere Apart ve pansiyonlar yerli turistlerle doldu taştı. Karamsar bir turizm sezonu çizen otelciler Bayram tatilinin gelmesinin ve Rusların tekrar tatil için Türkiye’yi seçmesinin turizmi düzelteceğini belirttiler.

24 SAAT GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL EDİLİYOR
Jandarma ve Emniyet güçler Bodrum’da giren çıkan tüm araçları kontrol ederek ilçede kuş uçurtmuyor. İlçenin giriş ve çıkışlarında 24 saat yol kontrolü yapan ekipler olası bir tehlikeyi önlemek için araç kontrollerini sıklaştırdı.

TURİZMCİ HEYECANLI
Royal Arena Otel Genel Müdürü Naki Bozdağ Otellerinin doluluk oranının yüzde yüz olduğunu ifade ederek, “Bayram tatilinin 9 gün olması ile birlikte otellerede doluluk oranları arttı. Bizim otelimiz yüzde yüz doldu. Umarım bütün bir sezon böyle geçer. İnsanlar akın akın Bodrum’a gelmeye başladı. Turizmciler ve esnafın yüzünü güldürdü” dedi.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli turistler Bodrum’un çok güzel olduğunu ifade ederek herkesi Bodrum’a beklediklerini söylediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)