E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBoA: Kriptonun Visa’sı olabilecek Ethereum rakibi---

BoA: Kriptonun Visa’sı olabilecek Ethereum rakibi

BoA: Kriptonun Visa’sı olabilecek Ethereum rakibi
14 Ocak 2022 - 11:08 borsagundem.com

Bank of America Ethereum’un en büyük rakibinin bu yıl %4,000 yükselen Solana olduğunu açıkladı. Analistler Solana’nın kripto para piyasasının Visa’sı olabileceğini dile getirdi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta 39 bin dolara düşmesinin ardından yaklaşık 45 bin dolara yükselen Bitcoin’de yeniden düşüş başladı. Kripto paranın fiyatı 40 bin dolara geriledi. Diğer büyük 10 kripto para arasında yer alan Ethereum, Binance’in BNB coin’i, Solana, Cardano ve XRP’de de düşüşler görüldü ve bu haftanın ilk günlerinde yakaladıkları yükselişlerin büyük bir bölümü kaybedildi.

Bank of America analistleri, geçtiğimiz yılın bu dönemlerinden bu yana %4,000 yükseliş gösteren Solana’nın, Ethereum’un en büyük rakibi olabileceğini ve kripto paradan büyük oranda pazar payı alabileceğini açıkladı. Forbes’un haberine göre analistler Solana’nın “dijital varlık ekosisteminin Visa’sı” olabileceğini dile getirdi. Bank of America Analisti Alkesh Shah bu hafta müşterilerine yazdığı notta, “Solana’nın düşük maliyetleri ve kullanım kolaylığı mikro ödemeler, DeFi, NFT’ler ile metaverse ve oyun gibi merkeziyetsizleştirilmiş ağlarda, tüketici kullanımı için uygun olduğunu gösteriyor” dedi.

Bitcoin’den sonra piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum geçtiğimiz yıl merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi), dijital medya temelli non-fungible token’lar (NFT) gibi uygulamaların popülerlik kazanmasıyla yükseldi.

Her iki alan da Ethereum’un blockchain’i üzerinde bulunan akıllı kontrat özelliğini kullanıyor. Blockchain ve kripto temelli bir internet sisteminin (metaverse), Silikon Vadisi merkezli internetin yerini alacağı görüşü de son aylarda Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg’in şirketin ismini Meta olarak değiştirmesiyle güçlendi. Sosyal medya devi metaverse’e yöneldiğinin işaretlerini verirken, Andreessen Horowitz gibi dev girişim sermayesi yatırımları da bu alana akmaya başladı.

Binance’in BNB coin’i, Solana ve Cardano (ADA) gibi Ethereum rakibi olarak görülen kripto paralar geçtiğimiz yıllarda yatırımcılardan milyarlarca dolar çekti. Bunun nedeni ise yatırımcıların bu kripto paraların Ethereum’dan büyük oranda pazar payı alabileceğini düşünmesi. Çünkü Ethereum’un oldukça yüksek işlem ücretleri ve yavaş işlem süreleri konusunda kötü bir şöhreti var. Shah, “Solana ölçeklenebilirliği önceliğe alıyor ancak kurulduğundan bu yana bazı performans sorunlarının da gösterdiği gibi daha az merkeziyetsizleştirilmiş ve daha az güvenliği bulunuyor” dedi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Solana geçtiğimiz aylarda çok sayıda kesinti yaşadı. Bu durum ise blockchain temelli network’ün ölçek kazanabileceği konusunda şüpheleri gündeme getirdi.

Yılda 164 milyar işlem gerçekleştiren ve saniyede 1,700 işlemin yapıldığı küresel ödeme devi Visa’yla karşılaştırıldığında, Ethereum oldukça yavaş. Ancak Solana bu konuda iddialı. Ethereum blockchain’inde saniyede yaklaşık 12 işlem gerçekleşebiliyor. Solana ise teoride de olsa saniyede 65 bin işlem gerçekleşebileceğini iddia ediyor. 

Shah, “Ethereum’un önceliği merkeziyetsizlik ve güvenlik. Ancak bunun karşısında büyümeyi feda ediyor. İşlem ücretleri genellikle, yapılan işlemlerin hacminden daha yüksek oluyor” dedi.

Aralık ayında milyarder kripto para yatırımcısı Mike Novogratz Ethereum fiyatının, Bitcoin’den yüksek performans göstermeye devam edeceğini açıklamıştı. Yatırımcı Ethereum’u bir “teknoloji yatırımı” olarak tanımlarken, Bitcoin’i geleneksel paralara bir alternatif olarak gördüğünü söylemişti.

İsviçre bankası'ndan Bitcoin için 2022 tahmini!

 

Bitcoin'in önemini artıracak 8 neden

 

Altında yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • x14 Ocak 2022 19:23

    Bu resme bakınca  içinden vampir çıkan tabutlar  gibi görünüyor.  Böyle manyak manyak isimleri de nereden buluyorlar o da ayrı bir konu.