E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBNY'den kritik beklenti ---

BNY'den kritik beklenti

BNY'den kritik beklenti
29 Ocak 2020 - 12:31 borsagundem.com

Bank of New York Mellon'dan John Velis'e göre, FED toplantısı sonrasında yatırımcılar, koronavirüsün ekonomik etkileri durumunda doların son kazançlarını genişletmesini beklemeli

Fed'in Çarşamba günkü toplantısında, koronavirüsün ekonomik büyümeye etkisine ilişkin henüz önemli ölçüde endişeli olmadığı yönünde sinyal vermesi durumunda yatırımcılar, Bank of New York Mellon'dan John Velis'e göre doların son kazançlarını genişletmesini beklemeli.

Döviz ve makro stratejisti olan Velis'e göre Fed'in virüsten kaynaklı tehditle ilgili mesajı traderların bankanın gelecek aylara ilişkin politika patikasını değerlendirmeleri açısından hayati önemde olabilir.

Yatırımcılar ve politika yapıcılar açısından büyümenin olası etkisini algılamak için hala erken olabilir. Ancak Fed'in Çarşamba günkü kararından çıkan ilk işaret yetkililerin şu noktada alarma geçmedikleri yönünde olursa, Velis'e göre bu büyük bir ihtimalle yakın zamanda faiz indirimi beklentilerini azaltacak ve doları destekleyecek.

Velis, “Piyasa tahvil satıp dolar alabilir ve muhtemelen hisse senetlerinden de biraz çıkış olur. Standart bir şahin sürprizi olur.” dedi.(BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)