E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBNP Paribas'tan TL yorumu---

BNP Paribas'tan TL yorumu

BNP Paribas'tan TL yorumu
26 Eylül 2018 - 09:42 borsagundem.com

BNP Paribas, "Türk Lirası, teorik kısa vadeli adil fiyatına göre yüzde 9 ucuz" değerlendirmesinde bulundu

BNP Paribas, Türk Lirası'nın hala teorik kısa vadeli adil fiyatına göre yüzde 9 ucuz olduğunu. Şartlı projeksiyonların aşağı yönlü bir trend gösterdiklerini bildirdi.

BNP, 25 Eylül tarihli "CEEMEA FX Stratejisi" raporunda, BEER modelinin ABD Doları/Türk Lirası paritesi için kısa vadede(spot) adil değerin 5,60 civarında olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Raporda, BNP Paribas analistlerinin gelişmekte olan piyasalarda satışın hali hazırda tepe noktasına ulaştığına inandıkları da ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie26 Eylül 2018 13:02

    4 TL'den beri uyarıyorum. Bir esnaf olarak TL ile işlem yapmıyorum. Mal almak isteyenlere öncelikle yolun karşısındaki döviz bürosunu adres gösteriyorum. Dolarını al öyle gel kampanyası yaptım. Kimse TL ile işlem yapıp zarar etmek istemez.

  • Mehmet Yazır, emekli direktör arçelik26 Eylül 2018 12:58

    Dolar kuru, son dönem fazla arttı. Olağan şartlarda dolar denge kuru 5,0 tl civarı olabilirdi. Dolar kurundaki artış, ilerleyen zaman diliminde 5,5 - 6,0 tl arasında dengelenmesi mümkün olabilir. Özellikle doalr kurundaki aşağı yönlü düzelmeyi ABD'deki 6 kasım seçim sonrası dönmede görebiliriz.

  • !!!26 Eylül 2018 11:22

    ya yürü git BNP....

  • Bika26 Eylül 2018 10:56

    Pozisyonuna göre yorum yapan finans kesimi son günlerde çoğaldı.

  • fxçi26 Eylül 2018 10:07

    BNP'nin uluslararası arenada fiyatları manipüle etme; fix fiyatlarını manipüle etmede dosyası kabarık. İçinde USDTRYnin öncelikli olduğu birkaç para birimi manipülasyonundan Amerika'da 200milyonUSDyi aşan bir ceza yemişti birkaç sene önce. Ama olan Türkiyedeki foreks şirketlerine oldu; döviz kurlarında spekülatif atak yaratıyorlar diye.

  • Hasan26 Eylül 2018 09:50

    O zaman buyursunlar dolar satıp TL alsınlar. Bizi yanlış yönlendirip/kandırıp üzerimizden para kazanmayı bıraksınlar artık.