E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMGK’dan Husilere kınama---

BMGK’dan Husilere kınama

BMGK’dan Husilere kınama
22 Ocak 2022 - 10:27 borsagundem.com

Körfez İşbirliği Konseyi, uluslararası toplumun Yemen’de yaşanan krize büyük önem verdiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) sivil yerleşimleri hedef alan Husi milislerin saldırılarını oy birliği ile kınadı.

BAE’nin talebi üzerine acil bir toplantı düzenleyen BMGK yayınladığı bildiride, Husi milislerinin terör faaliyetlerini planlayanların, uygulayanların ve destekçilerinin saldırılardan sorumlu tutulması ve yargıya sevk edilmesi gerektiğini vurugladı. Yayınlanan bildiride tüm ülkeler, uluslararası hukuk ve BMGK’nın kararları uyarınca BAE hükümeti ve ilgili makamlar ile iş birliği yapmaya davet edildi.

BAE geçtiğimiz Çarşamba günü Husi milislerin yeniden terör listesine alınması çağrısında bulunmuştu.

Konuya dair bir diğer açıklama da Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf’tan geldi. BMGK’nın Husi milislerin saldırılarını kınamasını memnuniyetle karşıladığını belirten Hacraf, BMGK’ya üye ülkelerin terörist Husilerin neden olduğu Yemen krizine büyük önem verdiğini belirtti.

"ÜÇ REFERANSA UYGUN ADIMLAR ATILMASI GEREKİYOR"

Hacraf, KİK’in Yemen’de yaşanan krizin siyasi çözümler sona erdirilmesi için Körfez Girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı'nda alınan kararlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararını içeren üç referansa uygun adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Husilerin ateşkese davet edildiği BM’Nin 2216 kararı Yemen’de güvenliğin ve istikrarın yeniden sağlanması için gerekli adımların atılmasını öngörüyor. Kararda Yemen’deki taraflar arasında müzakerelerin yeniden başlatılması ve terörist milislerin kuşattığı bölgelere insani yardımların ulaştırılması gerektiği vurgulanıyor.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, BMGK’nın bu adımının Husi milislerinin uluslararası yasaları ihlal ederek BAE’ya saldırması karşısında, BAE’nin egemenliğine, güvenliğine ve istikrarına destek verdiğini bildirdi.

BMGK Kim'in füzeleri için acil toplanıyor

Yemen ordusu Useylan'ı Husilerden geri aldı

BMGK UNAMA'nın Afganistan'daki görev süresini uzattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)