E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBM'den tarife açıklaması---

BM'den tarife açıklaması

BM'den tarife açıklaması
05 Şubat 2019 - 08:52 borsagundem.com

BM Kalkınma Ajansı Uluslararası Ticaret Bölümü Başkanı Hamilton, "ABD'nin Çin malları için tarifeleri yükseltmesi uluslararası ticaret sistemi için negatif olur" dedi

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma ajansı UNCTAD'ın Uluslararası Ticaret Bölümü Başkanı Pamela Coke-Hamilton, ABD'in 1 Mart'tan sonra Çin malları için gümrük tarifelerini yükseltme planının bir ekonomik daralmayı ve global ticaretin yönünde bir sapmayı tetikleyeceği uyarısında bulundu.

"ABD'nin Çin mallarına gümrük tarifelerinin devasa etkileri olur" diye konuşan Coke-Hamilton, "Tüm uluslararası ticaret sistemi için etkiler ciddi şekilde negati olacaktır" dedi.

ABD'nin gümrük tarifeleri ve Çin'in buna karşı misilleme adıklarının emtialarda ve finansal piyasalarda yol açılacak istikrarsızlık kaynaklı olarak bir ekonomik daralmayı tetikleyeceğini savunan 
Coke-Hamilton, "Kur savaşları ve devalüasyonlar, istihdam kayıplarına ve yüksek işsizliğe yol açan durgunluk olacaktır" diye konuştu.

ABD'nin 250 milyar dolar tutarındaki Çin malına gümrük tarifeleri uygulamasının ticaretin yönünü değiştireceğini, ancak ABD'nin bu 250 milyar dolarlık pastadan sadece yüzde 6 pay alacağını öngören UNCTAD, Çin'in yüzde 12'lik bir bölümü elinde tutacağını geri kalan yüzde 81'nin ise diğer ülkelerin eline geçeçeceğini tahmin etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)