E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Rusya ve Türkiye'ye İdlib çağrısı---

BM'den Rusya ve Türkiye'ye İdlib çağrısı

BM'den Rusya ve Türkiye'ye İdlib çağrısı
25 Nisan 2019 - 07:53 borsagundem.com

BM Genel Sekreter Yardımcısı Mueller, İdlib'deki çatışmalar nedeniyle 120 binden fazla kişinin Türkiye sınırına yöneldiğini belirterek garantör ülkeler Rusya ve Türkiye'ye çağrı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin insani işler konusundaki yardımcılarından Ursula Mueller, Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmalar nedeniyle 120 binden fazla kişinin Türkiye sınırına yakın bölgelere gittiğini ifade derek, garantör ülkeler Rusya ve Türkiye'ye 'gerginliğin azaltılması için taraflara baskı yapma' çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyini Suriye'deki insani durum hakkında bilgilendiren Mueller, İdlib, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolündeki Hol kampı ve Rukban kampındaki durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

İdlib'de şubat ayından beri artan çatışmalar nedeniyle 200'ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini söyleyen Mueller, "İdlib'de çatışmalar nedeniyle 120 binden fazla kişi Türkiye sınırına yakın bölgelere kaçtı" dedi.

Mueller, garantör ülkeler Rusya ve Türkiye'ye, gerginliğin azaltılması için taraflara baskı yapması çağrısında bulundu.

Büyük oranda DSG'nin kontrolündeki Haseke'de bulunan Hol kampındaki duruma da değinen Mueller, kampta tutulan IŞİD'e katılan yabancı savaşçılar, eşleri ve çocukları sorununun bir an önce çözülmesi, bu kişilerin ülkelerine geri alınarak uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yargılanması ve rehabilite edilmeleri çağrısı da yaptı.

Ursula Mueller, Rukban kampından son haftalarda 7 bin kişinin ayrıldığını ve tahliye edildiğini ifade ederek, tahliyelerin gönüllü bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldırım25 Nisan 2019 09:55

    bence BM misyonunu tamamlamıştır.dağılmalı 5 tane ülke dünya yı köle gibi yönetmektedir.diğerleri ise uşakları.hiç bir anlamı yoktur.heleki bu bir tuzak abd  de bu BM iyi kullanıyor hatta nato da dağılmalıdır.abd üye ülkeleri nato vasıtası ile iyi sömürmektedir.BM gitsin ypg denilen teröristlere abd nin verdiiği silahları oylasın.ama olma değilmi.abd nin rusya iran fransa ingiltere vs.ülkelerin suriye de ne işleri var.

  • KILIÇ25 Nisan 2019 09:06

    MADEMKİ BM SİN ESEDE HESAP SORMAK AKLINA GELMİYORMU SÜREKLİ KIVIRTIYORSUN.