E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Kıbrıs'a yeni danışman---

BM'den Kıbrıs'a yeni danışman

BM'den Kıbrıs'a yeni danışman
04 Temmuz 2018 - 13:54 borsagundem.com

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres geçen yıl başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs müzakerelerinin ardından görevinden ayrılan Norveçli diplomat Espen Barth Eide'nin yerine Amerikalı eski bakan ve BM görevlisi Jane Hall Lute’yi atadı

BM Genel Sekreter’in Sözcü Yardımcısı Ferhan Haq, New York’ta yaptığı açıklamada Jane Hall Lute’nin geçen yıl başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin ardından tarafların niyetlerini öğrenmeye çalışacağını söyledi. BM Sözcüsü, Amerikalı yetkilinin temaslarına ne zaman başlayacağı konusunda bilgi vermedi. Kıbrıs müzakereleri, geçen yıl Temmuz ayında İsviçre'de, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla yapılan konferansta, Rum ve Yunan tarafının Türkiye'nin garantörlüğünün kaldırılması ısrarı nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
 
TÜRKİYE SEÇİMLERİ BEKLENDİ

BM New York’ta Eylül ayında yapılacak genel kurul açılışı öncesinde Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatmayı amaçlıyor. Lute'nin Kıbrıs özel danışmanlığı görevine atanması Mayıs ayında belirlenmişti, ancak BM Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin sonuçlanmasını bekledi.  

Jane Hall Lute, eski bir BM yetkilisi ve aynı zamanda ABD’de bir dönem bakanlık yaptı. Lute, ABD eski Başkanı Barrack Obama döneminde ABD İç Güvenlik Bakanlığı görevinde bulundu. Lute, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması halinde, Norveçli eski BM özel danışmanı Espen Barth Eide’nin görevini üstlenecek ve taraflar arasında arabuluculuk yapacak.(Ömer Bilge/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)