E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Afrin açıklaması---

BM'den Afrin açıklaması

BM'den Afrin açıklaması
16 Mart 2018 - 20:01 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, son birkaç günde 48 bin kişi Afrin'den ayrıldı

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi sözcüsü Linda Tom, Afrin'in kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 48 bin kişinin ayrıldığını söyledi.

DOĞU GUTA'DAN 16 BİN KİŞİ AYRILDI

Sözcü Linda Tom, Esad rejiminin ablukasında bulunan Şam kırsalındaki Doğu Guta'da da son birkaç günde 12-16 bin kişinin ayrıldığını belirtti.

Öte yandan bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin halkına yönelik Arapça ve Kürtçe dilde hazırlanan bildirileri havadan dağıtmıştı.

TSK'nın resmi Twitter hesabından paylaşılan bildiride, "Değerli Afrinli kardeşlerimiz, PKK/PYD/YPG, DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler. Teröristlere dur demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz, size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin’den ayrılmak isteyenler TSK’nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakıp evlerinize dönün. TRT Radyosunu dinleyin" ifadeleri yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş16 Mart 2018 20:58

    Bravo. Tsk güzel iş yapıyor. Keşke hükümet daha önce açılım ile Pkk yı gğçlendirmeseydi şimdi bu olaylara gerek kalmazdı.

  • POLAT ALEMDAR16 Mart 2018 21:26

    bunu hükümet yapmadı abd içimize 50 senedir sızmış ve fetö yapılanmasını yapıp yıllarca TSK kullanmasından, darbeler ve kaos ortamları kumpasları ile bu hale geldik az kalsın bölünüyor idik.ancak 15 temmuz gibi sert bir olay olmasa idi asla ve asla bu önlenemez idi.