E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMC'ye bir şok daha---

BMC'ye bir şok daha

BMC'ye bir şok daha
02 Temmuz 2013 - 07:45 borsagundem.com

TMSF'nin el koyduğu BMC'ye bir darbe de Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi

Milli Savunma Bakanlığı, askeri araç ‘Kirpi’ nedeniyle BMC’ye 8 milyon euro ceza tahakkuk ettiğini söyledi. Vatan'ın haberine göre, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Kirpi projesi kapsamında 15 Mayıs tarihi itibarıyla 8 milyon euro gecikme cezası tahakkuk etti” açıklamasını yaptı.

Alternatif tedarik düşünülüyor
Bakan Yılmaz, Yeniçeri’nin yazılı soru önergesini şöyle yanıtladı:

“BMC ile yapılan sözleşme çerçevesinde toplam 468 adet Kirpi teslimatından 175 adedi, şirketin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle gerçekleştirilememiş olup, akabinde firmanın durumunda bir iyileşme sağlanamamış ve ilgili süreler sonunda sözleşme kısmen feshedildi. Hemen hemen eş zamanlı olarak TMSF de Çukurova Grubu’nun devlete olan borçları sebebiyle, BMC yönetimini devraldı. Halen geçerliliğini koruyan sözleşme maddeleri çerçevesinde, TMSF yönetiminde bulunan BMC’den Kirpi araçlarının teslim edilmeyen bölümünün tedarik imkânı inceleniyor. Mümkün olmadığı takdirde, kalan araçların tedariki için TSK ile koordineli olarak alternatif bir model belirlenecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)