E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM yetkilileri: ABD İran'ın nükleer tesisine saldırı hazırlığında---

BM yetkilileri: ABD İran'ın nükleer tesisine saldırı hazırlığında

BM yetkilileri: ABD İran'ın nükleer tesisine saldırı hazırlığında
18 Haziran 2019 - 11:21 borsagundem.com

BM'den adı açıklanmayan bazı kaynaklar, Washington’ın İran’ın nükleer programına bağlı tesislerine taktik hava bombardımanı düzenleme niyetinde olduğunu öne sürdü.

İbranice yayın yapan Maariv gazetesine açıklamada bulunan BM kaynakları, Beyaz Saray’da üst düzey askeri komutanlar, Savunma Bakanlığı temsilcileri ve Başkan Donald Trump’ın danışmanları arasında cuma gününden bu yana İran konusunda görüşmeler sürüyor. 

Habere göre ABD, Umman Körfezi’nde tankerlere saldırıdan sorumlu tuttuğu İran’a taktik saldırı hazırlığı yapıyor. Hayata geçirilmesi planlanan bu askeri eylemin, İran’ın nükleer faaliyetleriyle bağlantılı bir tesise hava bombardımanı düzenlenmesi olduğu iddia edildi. Batılı bir diplomat, “Büyük bir bombardıman olacak ama belli bir hedefle sınırlı kalacak” dedi.

Öte yandan gazeteye konuşan kaynaklar, Trump’ın İran’a karşı askeri eylem konusunda istekli olmadığını ama artık sabrının tükendiğini, bunun için de harekete geçilmesi taraftarı olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya istediğini vereceğini öne sürdü. (Sputnik)

Ruhani: İran hiçbir millet ile savaşmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat18 Haziran 2019 23:51

    Abd nin iran a saldırması israilin büyük yara alması demektir göze alamaz2010 lar israil de vuracam falan diyordu yemedi

  • dogrusu bu18 Haziran 2019 15:52

    iran bir ırak yada suriye gibi kolay lokma değil 

  • Mehmet18 Haziran 2019 13:55

    iran şu an füze tarlası gibin... af buyrun büzük ister... hani bir kuş vardır ismi: kolibri. çöp yer bu kuş. fakat yemeden önce çubuğu iyice inceler . etrafında gezinir üç boyutlu inceler. acaba ben bu çubuğu yutarsam benden nasıl çıkar ya da  çıkabilir mi diye?. abd şimdi inceleme aşamasında.!

  • BİR DOST18 Haziran 2019 13:51

    O sıkar.

  • abd iran ı 18 Haziran 2019 13:14

    abd iranı izliyor, ihalar, uydular, özel uyduları, askeri radarlar, iran ın nerede nesi var, telsiz frekansları, konuşmaları, önce iran izleniyor. sonra uçakları, uçuş biçimleri,kaydırılan zırhlı birlikler, hareket kabiliyetleri vb. vb. sonrasın dada abd hamesini yapar, Ama o hamle şuan çok erken, ABD donanmasını iran şu hali ile yok edebilcek güçte. ABD öncelikle irana karşı bir terör örgütü, bir iç kargaşa, bir gerilim, o tip br şeyler düzenler.durduk yere askeri hamle ederse, iran cevap verecektir. ABD batan bir askeri donanmanın bedelini şu hali ile Trump a çok ağır bedel olarak ödetir.. ABd farkındasinsice oynayacay, ABd kamu oyu desteğini almak zorunda, o destek şuan yok

  • komik18 Haziran 2019 11:35

    Bıraksınlar kardeşim bu işleri abd İran'a saldırmayı göze alamaz bunlarda asparagas haberler sözüm ona İran'ın haber karşısındaki tutumunu izleyecekler..