E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM: Kıbrıs'taki doğal kaynaklardan iki toplum da faydalanmalı---

BM: Kıbrıs'taki doğal kaynaklardan iki toplum da faydalanmalı

BM: Kıbrıs'taki doğal kaynaklardan iki toplum da faydalanmalı
07 Mayıs 2019 - 06:54 borsagundem.com

Kıbrıs'ta gerilimin düşürülmesi çağrısı yapan BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, "Ada ve çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplum da yararlanmalı" dedi

Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıs ve çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplumun da faydalanması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde Türk gemilerinin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Dujarric, "Genel Sekreter, gelişmeleri yakından ve endişeyle takip ediyor. Hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin tutumumuz değişmedi. Kıbrıs ve çevresinde bulunan hidrokarbondan iki toplumun da faydalanması gerek" dedi.

Sözcü Dujarric, taraflara gerginliğin azaltılması için çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs raporunda da Kıbrıs'ta ve çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplumun da faydalanması gerektiğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek07 Mayıs 2019 10:50

    Türkiyenin tartışmalı,zorlu en güneydoğu parselde sondaja başlaması akıllıca zaten ya buldu ya buldu. Doğalgaz bulunursa Rumların önceden bulduklarına karşılık eşitlik sağlanır ve statüko devam eder, yok bulunmaz ise sorun olmayan kuzey parsellerde aramalar ve sondajlar devam eder. KKTC'ye su gönderildiği gibi elektrik ve doğalgaz gönderilebilir. Avrupa sorun çıkartırsa  enterkonekte sistemden ayrılıp KKTC'ye doğalgaz ve elektrik gönderilmeli, barış görüşmeleri sonlandırılmalı.