E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM: Katar'dan el Cezire'yi kapatmasını istemek "kabul edilemez"---

BM: Katar'dan el Cezire'yi kapatmasını istemek "kabul edilemez"

BM: Katar'dan el Cezire'yi kapatmasını istemek kabul edilemez
30 Haziran 2017 - 13:38 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler'in insan hakları sorumlusu, el Cezire televizyonunu kapatmasını istemeleri ifade ve görüş özgürlüğü haklarına yönelik bir saldırıdır

Birleşmiş Milletler'in insan hakları sorumlusu, Suudi Arabistan ve diğer üç Arap ülkesinin Katar'dan el Cezire televizyonunu kapatmasını istemelerinin, ifade ve görüş özgürlüğü haklarına yönelik "kabul edilemez bir saldırı" olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır üç hafta önce Katar'a yönelik bir boykot uygulayarak Doha'yı militanları desteklemekle suçlamış ve Türk askeri üssünün kapatılması, el Cezire'nin kapatılması ve İran ile ilişkilerin azaltılmasını istemişti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad el Hussein'in sözcüsü Rupert Colville, el Hussein'in "Katar'ın El Cezire'yi ve diğer medya kuruluşlarını kapatması yolundaki taleplerden derin endişe duyduğunu" belirtti.

Colville, "İzleseniz de izlemeseniz de, beğenmeseniz veya aynı görüşte olmasanız da el Cezire'nin Arapça ve İngilizce kanalları meşrudur ve milyonlarca izleyicisi vardır. Kapatılmalarına dair talepler ifade ve görüş özgürlüğüne yönelik kabul edilemez saldırılardır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)