E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBloomberg, tepki gelince Rusya haberini düzeltti---

Bloomberg, tepki gelince Rusya haberini düzeltti

Bloomberg, tepki gelince Rusya haberini düzeltti
20 Mayıs 2020 - 10:59 borsagundem.com

Rusya’nın ABD Büyükelçiliği’nin eleştirilerinin ardından yatak sayısını yanlış veren Bloomberg ajansı, haberinde düzeltme yaptı. Haberde daha önce Rusya’da 1000 kişiye 3.8 yatak düştüğü belirtilirken, düzeltme sonrasında 8.2 rakamı verildi.

ABD’li Bloomberg ajansı, Rusya’nın ABD Büyükelçiliği’nin eleştirileri sonrasında Rusya’da korona virüs salgınıyla ilgili bir haberinde düzeltmeye gitti.

Düzeltme, Dünya Bankası’nın Rusya ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerinin hastanelerindeki yatak sayısı ile ilgili verilerinin gösterildiği bir grafikte yapıldı. Haberin sonuna da gerekli not düşüldü.

Grafikte daha önce 1000 kişiye Rusya’da 3.8 yatak düşerken, OECD ülkelerinde ortalama 8.2 yatak düştüğü yazıyordu. Ancak Dünya Bankası’nın orijinal verilerinde tam tersi bir tablo görülüyor; 1000 kişiye Rusya’da 8.2, OECD ülkelerinde 3.8 yatak düştüğü belirtiliyordu.

Bloomberg’in açıkça yalan söylediğini ve asılsız siyasi suçlamalarla bulunduğunu belirten Rusya’nın ABD Büyükelçiliği ise düzeltme talep etmişti.

Rusya’da şimdiye kadar 299 bin 941 kişide korona virüs tespit edildi, vakaların 76 bin 130’u iyileşti, 2837 hasta hayatını kaybetti.

Borsanın gündemi swap ve faiz kararı

Wall Street vadeli endekslerinde kırılgan yükseliş

Bekçinin Bitcoin vurgunu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)