E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin fiyatı yükselecek, çünkü...---

Bitcoin fiyatı yükselecek, çünkü...

Bitcoin fiyatı yükselecek, çünkü...
28 Kasım 2020 - 10:42 borsagundem.com

Bloomberg, Bitcoin piyasa verilerini inceleyerek 2017'deki boğa koşusundan çok daha güçlü olduğunu söyledi.

Bitcoin (BTC) fiyatı hakkında ana akım medya haber yapmaya devam ediyor. Bloomberg tarafından yayımlanan raporda, içinde bulunduğumuz sürecin 2017 yılındaki boğa piyasasından çok daha farklı olduğu aktarıldı.

Karamsarlığıyla tanınan yayın, 27 Kasım tarihinde piyasa değerlendirmesi içeren bir makale paylaştı. Perşembe günü yaşanan 3.000 dolarlık fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin fiyatında yükseliş trendinin süreceğine dair kanıtlar ortaya konuldu.

'Bitcoin piyasası çok daha likit'

Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyon miktarı, içinde para bulunan BTC cüzdan adres sayısı, hash oranı ve Bitcoin ile diğer makro varlıklar arasındaki korelasyon eksikliği konuları raporda öne çıktı.

Bloomberg raporu, "Sadece piyasa verilerine ve dünyanın en büyük dijital para birimini giderek daha fazla benimseyen Wall Street'e baksanız yeter" şeklinde başlıyor.

Alım satım her zaman sorunsuz olmasa da 315 milyar dolarlık dijital para söz konusu. 2017'deki son patlamadan çok daha derin ve daha likit.

Bloomberg, mevcut fiyat artışlarının balon olduğu fikrini reddeden isimlere atıfta bulundu. Bunlar arasında Cointelegraph'a yazılarıyla destek veren Mati Greenspan da vardı.

'Bitcoin 2020'nin sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak'

"Bitcoin'in bu kadar yükseldiğini en son gördüğümüzde, blockchain çökmek üzereydi. O zamandan beri ağda pek çok gelişme oldu."

Cuma günü Bloomberg TV ile yapılan ayrı bir röportajda, dünyanın en büyük kripto kredisi sağlayıcısı Nexo'nun CEO'su Antoni Trenchev, Bitcoin'in 2020'nin sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını tahmin ettiğini söyledi:

"Dijital altın olarak anılan varlık her zamankinden daha güçlü. Bitcoin, altının toplam piyasa değerinin sadece yüzde 10'unu ele geçirirse, kısa sürede 50.000 dolara ulaşacağız."

BTC performansı altını solladı

Makalede, yatırım ilgisi ister bireysel isterse de kurumsal yatırımcılardan geliyor olsun, Bitcoin'in gerçek bir varlık olarak kabulünün giderek arttığı vurgulanıyor.

Kripto para biriminin olumlu imajının önemli kısmını, mart çöküşünden bu yana sekiz aylık büyüme süreci oluşturuyor. Bu süre zarfında Bitcoin, sürekli olarak diğer makro varlıklardan daha iyi performans gösterdi. Analitik kaynağı Skew verileri, 17.000 dolara çekildikten sonra bile, Bitcoin'in yılbaşından bugüne kadarki getirilerinin yüzde 135 olduğunu söylüyor. Altın için bu oran yüzde 19 ve S&P 500 borsası için yüzde 12.

Altın söz konusu olduğunda, Bloomberg Intelligence baş stratejisti Mike McGlone, uzun süredir Bitcoin'de yükseliş bekleyen bir isim olarak dikkat çekti. Kurumların ileride kripto para alanına dahil olmaya devam edeceklerine inanıyor.

"Bitcoin altının yerini mi alıyor? Vadeli işlemler ve fon akışlarına bakılırsa evet… Bitcoin'de yükselen vadeli açık pozisyon ve yatırımcı girişleri gözlenirken, altında düşüş yaşanıyor. Bize göre kripto para birimi, fiyatının artması konusunda avantaj kazanıyor" diye tweet attı.

McGlone daha sonra, altının gelecek yıl büyük olasılıkla bir toparlanma göreceğini ve kıymetli metalin 2.000 doları geri kazanmaya doğru "uygun şekilde pozisyon aldığını" sözlerine ekledi.

Cuma günü, "Kasım ayının sonuna doğru destek seviyesine gerilemek, altın fiyatında yükselişe temel oluşturmalıdır" diye yazdı.

Bitcoin’de ralli sonrası uzmanlar yüksek tansiyonu düşürdü

 

İşte Bitcoin ile hayatımıza giren terimler ve anlamları

 

Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim30 Kasım 2020 00:31

    Karanlık  güçler  ve zulmet Dünya da arttıkça  Bitcoin  de artacaktır.  Ne zaman ki bu güçle mücadele edenlerin sayısı arttığında  bu şerefsizlerin de  ipliği pazara çıkar o zaman ne bit kalır ne de pire.  Kara para dönüşümü ve bunun değerlenmesine de ahmakların katalizör olmasından başka bir şey değil.   Ben şifreleme yaptım ve para çıkardım diyerek sayısız isim  ve miktar da kripto para çıkaran kurum ve kuruluş kendine bir legalite ve resmiyet kazandırmaya çalışsa da havadan gelen havaya gider buhar olur. Kar yağmur  dolu olarak belki gelir belki gelmez.  

  • Oğuzhan28 Kasım 2020 22:07

    Verin gazı !! Benim nazarımda bitcoin kadar kıymetli olan Egeen e yatırım yapıyorum.

  • hesapsız28 Kasım 2020 20:12

    Yapmayın, herkesin onkat para kazandığı yerde bitcoin öneriyorsunuz, alan ayvayı yer!

  • iskender28 Kasım 2020 19:15

    verin gazı verin, kripto para nedir, sanal pars, yani kumarın sanal aleme teknoloji yolu ile taşınmasıdır, değerini neye göre belirliyorsunuz, çarkıfelek felek gibi dönzer rakamları ne gelirse, yatırdığınız parayı kimler yönetiyorsa dümen onlarda, istedikleri zaman sıfırlama şansları bile var, tabi kısa yoldan zengin olma hayali, doğrusu kısa yoldan çarpılma yeri, %3-5 kişi kazanır kalanı kaz gibi yolunur..

  • vatandaş29 Kasım 2020 15:07

    kardeşim şu an piyasadaki paranında büyük bölümü sanal zaten, dönüşüm kaçınılmaz bu gün olmasa 10 sene sonra