E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken Körfez'de ilk temasını BAE'li mevkidaşı ile kurdu---

Blinken Körfez'de ilk temasını BAE'li mevkidaşı ile kurdu

Blinken Körfez'de ilk temasını BAE'li mevkidaşı ile kurdu
04 Şubat 2021 - 02:41 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Blinken ile Al Nahyan'ın BAE'nin İsrail açılımını, BAE'yi bölgesel tehditlere karşı korumak üzere iş birliğini ve bölgedeki gerilim ve çatışmaları azaltmak için birlikte çalışma konularını ele aldıkları belirtildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdullah Bin Zayid Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Blinken ile Al Nahyan'ın BAE'nin tarihi İsrail açılımını, BAE'yi bölgesel tehditlere karşı korumak üzere iş birliğini ve bölgedeki gerilim ve çatışmaları azaltmak için birlikte çalışma konularını ele aldıkları belirtildi.

Blinken'ın Katar ile Arap ülkeleri arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi konusunda kaydedilen gelişmeyi memnuniyetle karşıladığı aktarılan açıklamada, BAE'nin Orta Doğu'da barış için daha çok katkı sağlaması noktasında fırsatlar bulunduğuna vurgu yaptığı kaydedildi.

Bu görüşme, Blinken'ın bakanlık görevine getirilmesinin ardından Körfez'le ilk teması oldu.

Blinken'den Stoltenberg'e NATO'ya bağlılık teyidi

 

Biden, BAE'ye F-35'ler de dahil bir çok askeri satışı askıya aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)