E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken açıkladı: ABD Ukrayna'ya Patriot gönderiyor---

Blinken açıkladı: ABD Ukrayna'ya Patriot gönderiyor

Blinken açıkladı: ABD Ukrayna'ya Patriot gönderiyor
21 Aralık 2022 - 20:14 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna’ya aralarında Patriot hava savunma sistemlerinin de bulunduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ABD'ye tarihi ziyaretine saatler kala ABD Dışişleri'nden önemli bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım ve Patriot hava savunma sistemi desteği sağlayacağını duyurdu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcı olan 24 Şubat tarihinden beri ilk kez Ukrayna'dan ayrılan ve bir başka ülkeye resmi ziyaret gerçekleştiren Zelenskiy'nin Biden ve Kongre görüşmelerindeki en önemli konulardan birinin Patriot desteği almak olduğu biliniyordu.

ABD'nin bu yıl içinde Ukrayna'ya verdiği destek 48 milyar dolar olarak kaydedildi. ABD Kongresi, 45 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir paketi değerlendirmeye devam ediyor. Paket Kongre'den geçerse Şubat ayından bu yana ABD'nin sağladığı destek neredeyse 100 milyar Dolar olacak.

Zelenskiy'nin savaşın başlangıcından bu yana ilk yurt dışı ziyareti

 

Zelenskiy: Kiev'de durum kötü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy'le görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)