E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlasio: Aşı olmayan polise maaş yok---

Blasio: Aşı olmayan polise maaş yok

Blasio: Aşı olmayan polise maaş yok
12 Eylül 2021 - 11:38 borsagundem.com

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York Polis Departmanı memurlarını Kovid-19 aşısı olmamaları ve test yaptırmamaları halinde maaşlarını ödememekle tehdit etti

De Blasio tarafından çıkarılan bir talimat uyarınca, belediyeye bağlı tüm çalışanlar Kovid-19’a karşı aşılanmalı veya hastalık için haftalık olarak test edilmeli. Yeni uygulama, pazartesi günü yürürlüğe girecek ve çeşitli sektörlerde yaklaşık 340.000 çalışanı etkileyecek.

De Blasio perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, “Birisi yine bu görevleri yerine getirmezse, kendilerine ödeme yapılmayacak” dedi.

NYC sağlık departmanından elde edilen verilere göre, bu hafta itibarıyla, NYPD çalışanlarının yüzde 53’ü bir doz aşı aldı, bu oran New York City’deki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 79’una denk geliyor. New York City’deki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 71’i ise tam aşılı. New York Times’ın daha önce bildirdiğine göre, NYPD herhangi bir şehir kurumunun en düşük aşı oranlarına sahip.

Dünyanın en büyük belediye polis birliği olan New York Şehri Polis Yardımseverler Derneği, belediye başkanına karşı çıkacağını söyledi. Polise test için harcanan süre boyunca ödeme yapılmayacağından, üyelerin uymama hakları olduğunu iddia ediyor.

Korona aşısı başarılı olamayabilir

ABD bir şehirde okullarda aşı zorunlu oldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emmi12 Eylül 2021 16:27

    üç doz aşı olanda kovid oluyor sempton gösteriyor hastalığı yayıyor! eeee bu baskı niye madem olmak istemiyor herkesin kendi tercihi ağır atlatacaksa oda kişiye kalmış-bu aşı bu kadar iyi olsa bizimkiler parayla yapardı ;)

  • TAMİZ KARTALGÖZ12 Eylül 2021 22:56

    Haydi be ordan.sallayıp durmussun .

  • Srd12 Eylül 2021 13:42

    Zaten viral yollu hastalıklarından her yıl bu kadar insan olüyordu, şimdş hepsi covid oldu. Ülkelerde yıllık hastalıklardan ölüm sayısında fark yok, sadece raporlama farkı. Birde yanlış tedavi ve uygulama farkları

  • DR12 Eylül 2021 13:33

    Yaf aşı olanlarla olmayanlar eşit taşıyıcı eşit bulaştırıcı diye defalarca açıklama yaptı. Aşı eğer aşı olanları koruma getiriyorsa aşı olmayanlara bu dayatma niye. Ayrıca aşının koruması sürekli doz tekrarı ike uzun cadede getireceği yan etkiler bu kadar belirsizken.

  • doğru12 Eylül 2021 13:22

    bizde herşey vatandaşın oyuna göre yapılır...