E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlackstone iki yıllık hedge fonunu kapatıyor---

Blackstone iki yıllık hedge fonunu kapatıyor

Blackstone iki yıllık hedge fonunu kapatıyor
21 Aralık 2016 - 08:57 borsagundem.com

Blackstone, iki yıldır işlettiği Sebfina hedge Fonu'nu yüzde 24 zarar etmesinden dolayı kapatıyor

Alternatif varlıklarda en büyük fon yöneticisi Blackstone Group LP, iki yaşındaki Senfina Advisors hedge fonunu 2016 yılında yüzde 24 zarar etmesinden dolayı kapatıyor.

Parayı 11 portföy yöneticisnden oluşan bir grup arasında bölen 1.8 milyar dolar büyüklüğündeki Senfina, Bloomberg'in Aralık ayında açıkladığı veriye göre, yalnızca son bir ayda yüzde 6 kaybetti. 2014 yılında ilk şirket için çok yöneticili olarak kurulan Senfina, Blackstone için kısa ömürlü bir hikaye oldu.

Blackstone sözcüsü Paula Chirhart, "2016 yılında uzun/kısa pozisyondaki hedge fonları için piyasa ortamı daha önce görülmemiş şekildeydi," dedi ve "Sermayelerini korumak için yatırımcılarımızın çıkarına en iyisini yaptık" şeklinde görüş bildirdi.

Senfina geçen yıl yüzde 21 kazançla en fazla kazandıran fonlardan biriydi ve Bloomberg'in 1 milyar doların üzerindeki hedge fonu sıralamasında sekizinci sıradaydı. Bu yıl bu fon, Nisan ve mayıs aylarındaki kazançlara karşın Şubat ayındaki yüzde 17'lik kaybı kapatamadı. Fon ayrıca geçen ay, Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesinin ardıından yanlış seçimler yapması nedeniyle de zor bir dönem geçirdi.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)