E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackrock: Risk almanın tam zamanı---

Blackrock: Risk almanın tam zamanı

Blackrock: Risk almanın tam zamanı
06 Mayıs 2020 - 15:44 borsagundem.com

Korona virüs krizi yatırımcıların portföy tercihlerinde keskin değişikliklere yol açıyor. Blackrock stratejistleri ise tahvil yatırımları yerine risk alarak hisse senetlerine yatırım yapılmasını öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar mart ayı ortalarından itibaren korona virüs salgınının etkisiyle benzersiz bir ayı piyasası geçirdi ve piyasaların geri dönüşü de aynı şekilde benzersiz biçimde gerçekleşiyor.

Ancak UBS Baş Yatırım Birimi analistleri sürecin aynı zamanda ortalama biçimde seyrettiğine dikkat çekti. Analistlere göre eğer borsalardaki dip seviyesi S&P 500’ün şubat ayı zirvelerinden 23 Mart tarihine kadarki dip noktası olan %33,8 oranlık düşüşle sınırlı kalırsa bu İkinci Dünya Savaşı sonrası piyasalardaki %35,2’lik düşüşle paralellik gösterecektir.

Bu noktada portföy bileşenlerinin nasıl şekillenmesi gerektiği de ayrı bir merak konusu haline geliyor. Blackrock Yatırım Enstitüsü’nün Kıdemli Portföy Stratejisti Vivek Paul kriz sürecinde portföy planlamasında düzenlemeler yapılmasını öneriyor.

Sadece fiyat hareketlerine bakarak tahvil ve hisse senetlerinin gelecek getirilerinin daha az olacağını öngörmek mümkün. Fakat virüsle birlikte değişen dünyada hükümetlerin destekleri bir noktaya kadar krizin yaralarını sarabilir.

Tahviller bu dönemde doğru tercih değil

Vivek Paul kriz sonrasına ilişkin öngörülerini paylaştığı yazısında, "Varlık fiyat hareketlerinin mekanik etkisinin ötesinde, salgının önümüzdeki yıllarda yaratabileceği potansiyel yapısal değişiklikleri ve varlık sınıflarının temelleri üzerindeki etkilerini değerlendiriyoruz. Artan ticari gerginlikler ortamına rağmen, kurumsal kârlar ve enflasyon üzerindeki potansiyel etkileriyle, salgından önce sıkılaşan küresel tedarik zincirlerinin yeniden yapılandırılmasını düşünmek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Paul, gelişmiş ülkelerdeki piyasa tahvilleri için "maddi açıdan değersizleştiğini" söylüyor. Blackrock Stratejisti, "Tahvil getirileri etkin alt sınırlara yakınsa, risksiz satış sırasında portföyler için denge sağlama yetenekleri geçmişe göre daha azalır. Bu nedenle, düşük getirili euro bölgesi ve Japon tahvillerinin son dönemdeki hisse senedi satışlarında ABD Hazinesi’nden daha az denge sağlayabildiği açıkça görülüyordu." diyor.

Tahvillerin dengeleyici rolünün bu denli azaldığı dönemde Vivek Paul yatırımcılara hisse senetlerini tercih etmelerini öneriyor. Paul, “Önümüzdeki altı ila 12 ay boyunca, tahvil sahiplerinin kurumsal nakit akışlarına ilişkin tercihli taleplerini göz önüne alarak kredi üzerinden hisse senetlerini ve Hisse senetlerinde kaliteli bir duruş tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nakitte kalmayın borsaya girin

 

ABD özel sektörde istihdam 20,24 milyon geriledi 

 

Üretimde çarkların yeniden dönmeye başlaması kararı sanayiciyi sevindirdi

 

Borsa İstanbul güne kararsız başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Acemi07 Mayıs 2020 12:46

    Dandik hisseler almayın arkadaşlar BIST 30-bist 50 hisselerinden alan biri ikinci dipte daha çok kar eder çünkü ortalama düşürme fırsatı demek dip yapması. Borsayı bilen dip olsun diye bekler bilmeyen de insanları korkutur.

  • Kadri07 Mayıs 2020 01:05

    Tamda borsa ikinci dalga düşüşe geçmeye hazırlanırken hisse aldıracaklar, yemezler.

  • Venezuela 07 Mayıs 2020 00:34

    Türkiye’de yabancı çok az kaldı Türklere devredip gidecekler Venezuela gibi

  • xa07 Mayıs 2020 00:17

    kimsenin elinize vermeye niyeti yok bunlar o sizi kazıklayan dandik hisse patronları değiller, paranoyak gibi sayıklamayın da açın bi defterlere bakın. türkiye ve dünya borsaları çıkışta artık, ne cahilsiniz ya

  • Hakan uz06 Mayıs 2020 19:48

    Aynen kardeşler dip mip zirve hikaye amaç yakala geçir senetleri bas aşağı sonra tekrar

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Mayıs 2020 17:19

    demek ki ellerindeki hisse senetlerinin tamamını satamamışlar.

  • Ercan06 Mayıs 2020 17:09

    Genelde ikili dip olur diye biliyorum. Daha bir kez dip görüldü

  • vatandaş06 Mayıs 2020 16:49

    elindeki hisseleri satmak için mi?