E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBlackrock: Altın güvercin Fed ile daha da yükselebilir---

Blackrock: Altın güvercin Fed ile daha da yükselebilir

Blackrock: Altın güvercin Fed ile daha da yükselebilir
24 Haziran 2019 - 09:09 borsagundem.com

BlackRock Inc.'ye göre, altın fiyatları Fed'in borçlanma maliyetlerini düşürmeye hazır olması ile birlikte daha da yükselebileceği tahmininde bulundu

BlackRock Inc.'ye göre, altında fiyatların 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına yol açan rallinin, ABD merkez bankası Fed'in reel faizleri düşük tutacak ve dolar üzerinde baskı oluşturacak bir adım olan faiz indirimlerine hazır olduğunu işaret etmesinin ardından daha da yükselme potansiyeline sahip.

27 milyar dolar büyüklüğündeki BlackRock Global Allocation Fund'ın portföy yöneticisi Russ Koesterich, "Altın yılı daha yüksek seviyede kapatabilir," dedi ve "Eğer Fed'den daha gevşek bir para politikasına doğru bir dönüş görürsek, altın bu seviyelerden daha da yükselebilir," dedi ve kısa vadede bir miktar geri çekilme ve konsolidasyon olabileceğine de dikkat çekti.

Altın, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığından kaynaklanan güçlüklerden dolayı yavaşlayan küresel ekonomi ortamında güvenli liman aramaları ve merkez bankalarının küresel anlamda daha güvercin bir tutum takınmaları ile birlikte tekrar ön plana çıktı. Fed Çarşamba günkü toplantısında faiz değişikliğine gitmezken, borçlanma maliyetlerine yönelik adımlarda "sabırlı" olacağı yönündeki söylemini açıklamasından çıkardı ve bu yıl yüzde 2 olan enflasyon hedefinden daha büyük çaplı bir sapma olabileceği tahmininde bulundu.

Koesterich, geçen hafta Fed kararı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Eğer Fed'in daha gevşek para politikası doların düşmesine neden olursa, bu ortam, diğer her şey eşitse, altın için destekleyici bir unsur," dedi ve "Başka ekleyeceğim nokta da şu olabilir; eğer Fed'in gevşemesinin ticaret anlaşmazlıklarının artmasından dolayı düşünülenden daha fazla olursa, bu durum altına daha da destek sağlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Koesterich ayrıca, Fed'deki gevşeme ile aynı zamanda volatilite de artarsa, bu durumun yatırımcılardan gelen "hedge" amaçlı talebi de artıracağını sözlerine ekledi.

Spoy altın, Cuma günü ons başına 1,411.63 dolar ile beş yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saat ile 09:05'te yüzde 0.8 yukarıda 1,411.23 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)